Afdødekontakt

Birte får mystiske tegn: Det spøger i mit hjem

10. september 2022 Af Anne Kristensen. Foto: Jesper Sunesen.
Elkedlen og fjernsynet tænder og slukker af sig selv. Glas og tallerkener vibrerer i skabene. Birte bor alene i sin lejlighed i Helsingør, men hun føler, at nogen alligevel gør hende selskab. Er det hendes afdøde mand? Og hvad vil han i så fald? Det skal clairvoyanten Selma Ambirk nu finde ud af.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Birtes mand, Mogens, vidste, at han skulle dø. Da han var sidst i 60’erne, blev han ramt af en alvorlig lungesygdom, og hans tilstand blev hurtigt værre.

De sidste syv måneder passede Birte ham i hjemmet i Ålsgårde, hvor de flyttede til, fordi de ikke længere kunne varetage deres elskede stutteri i Humlebæk.

– Mogens skulle have ilt døgnet rundt, og jeg sørgede for, at han fik morfin, stesolid og alle mulige andre præparater. Han var bange for at dø, men det sidste stykke tid var det, som om han blev mere afklaret. Han sagde han til mig: ”Jeg ved, at jeg skal herfra, men du skal leve livet videre. Jeg skal nok passe på dig. Du skal ikke sidde og være ked af, at jeg ikke er her mere, for jeg er her bare i en anden dimension. Jeg kontakter dig, når jeg ikke er her mere. Jeg skal nok på en eller anden måde gøre opmærksom på mig selv”, fortæller 71-årige Birte Raahauge Hilsløv.

Hun var ved sin mands side, da han den 6. februar 2016 trak vejret for sidste gang.

– Det var så underligt, for jeg kan tydeligt huske, at han stod op om morgenen, og så tænkte jeg: ”Der sker noget i dag”. Og klokken 01.20 om natten døde han. Jeg holdt ham i hånden, da det skete.

Mogens blev 72 år. Birte beskriver ham som livsglad, omsorgsfuld og et menneske, alle holdt af.

– Vi mødtes på Tenerife i 1987 og blev gift året efter. Han var mit livs kærlighed, og vi fik ofte at vide, at vi måtte være hinandens sjælevenner. Det tror jeg også på. Vi elskede at rejse sammen, og Mogens, som selv havde clairvoyante evner, fortalte mig, at vi i 1600-tallet levede sammen på et slot sydpå. Vi fik tvillingedrenge, og den ene faldt i døden fra et vindue, hvilket måske forklarer, hvorfor jeg i dag lider af voldsom højdeskræk.

Birte kigger kærligt på billedet fra deres bryllup i 1988. Det øsregnede hele dagen, men Mogens forklarede hende, at det betød lykke.

– Og vi var virkelig lykkelige sammen, siger hun og fortæller, at man nærmest kunne mærke varmen stråle ud af Mogens, når han trådte ind i et rum.

Så en regnbue​

Dén varme mærkede Birte også kort efter hans død.

– Jeg havde en oplevelse den dag, han blev bisat. Jeg havde inviteret følget hjem hos mig, og da jeg gik ud på toilettet, så jeg pludselig en regnbue på de hvide skabe foran mig. Jeg gned mine øjne og kiggede igen, så forsvandt den stille og roligt. Og så mærkede jeg en fred herinde, siger Birte og tager sig til hjertet.

Birte fortalte ikke om oplevelsen til sine gæster den dag.

– Det var for voldsomt. Jeg sad bare og tænkte: ”Er det dig, Mogens?”, og så mærkede jeg en varme indeni. Og der er altså ikke noget galt med hverken mig eller mit syn, understreger hun.

Nogle få uger senere fik hun igen en følelse af, at Mogens var i hendes nærhed.

– Jeg sad og så fjernsyn, og pludselig hørte jeg hans stemme højt og klart: ”Er du træt, lille skat?”. Først blev jeg lammet, så rejste jeg mig og gik rundt i huset, velvidende at Mogens ikke var der. Men det var hans stemme.

Siden har Birte oplevet en række andre mystiske ting, som sker med jævne mellemrum. Fjernsynet tænder og slukker af sig selv. Det samme gør elkedlen – selv når der ikke er sat strøm til den. I skabene vibrerer glas og tallerkener uden grund, og på drinksbordet kan en af flaskerne umotiveret vippe frem og tilbage, mens de andre står roligt ved siden af.

Lyde om natten

– Det er noget, som først er begyndt at ske efter Mogens’ død. Og det er fortsat, efter at jeg i 2019 flyttede her til Helsingør, siger Birte og fortæller om sin seneste oplevelse i lejligheden, hvor hun nu bor alene:

– Jeg styrtede op, for dér må jeg sige, at jeg blev forskrækket. Jeg kunne ikke finde ud af, hvad det var – men noget var der.

Når Birte ligger i sin seng, sker det også nogle gange, at hun får kuldegysninger og ser noget gråt foran sig.

– Det er en tåge. Ikke som et menneske, men en tågeklat af en eller anden slags. Det er svært at forklare. Jeg kan bare fornemme, at der er et eller andet. Det forsvinder stille og roligt igen.

Birte er ikke bange for de ting, hun oplever.

– Jeg kan ikke forestille mig, at nogen vil gøre mig noget ondt. Min mand og jeg havde plejebørn i 18 år og har gennem livet taget os af mange syge mennesker og dyr. Så der er ikke noget, hvor jeg tænker, at nogen kan have lyst til at sende negativ energi min vej. Jeg har bare behov for vide, om det, jeg oplever, virkelig er Mogens, som fortæller mig, at han er omkring mig og passer på mig, eller om det er andre ting, der gør sig gældende.

Ønsker kontakt

Ønsket om at få en forklaring på de ting, der sker, har fået Birte til at kontakte Ude og Hjemmes clairvoyant, Selma Ambirk.

Selma kender ikke Birte eller hendes baggrundshistorie i forvejen, og hun har ventet tålmodigt i bilen foran lejligheden, mens vi har talt med Birte om Mogens og de mystiske oplevelser, hun har haft efter hans død.

Nu er det tid til at invitere Selma indenfor og se, hvad hun kan fornemme.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan seancen med Selma forløb.

Få en seance med Selma

Oplever du også åndelig aktivitet i dit hjem, og vil du have Selma Ambirks hjælp til at finde ud af, hvem det er, og hvad vedkommede vil?

Så send en mail til [email protected] med dine kontaktoplysninger. Seancen vil foregå hjemme hos dig, og den er gratis. Du skal dog være indforstået med, at der bliver lavet en artikel om seancen til Ude og Hjemme samt videooptagelser til brug på vores hjemmeside i forbindelse med Selmas besøg. 

Blev du grebet af historien, og vil du høre andre gribende afdødekontakter? Så kan du lytte til flere podcasts her. 


 

Sponsoreret indhold