Afdødekontakt

Michella kontaktede en clairvoyant: Min far døde pludseligt

26. februar 2018 Af Mai Christensen. Foto: Jacob Ljørring.
For to år siden mistede Michella Diana Nielsen pludseligt sin far – og hans død efterlod hende med flere spørgsmål end svar. Hun har derfor bedt clairvoyant Pia Neves om at skabe kontakt til sin far.
Michella

Michella ruller barnevognen frem og tilbage. Først den ene vej, så den anden, i et vedholdende forsøg på at få sønnen Matt til at sove. Han er hendes første barn og bare få måneder gammel den kolde januar-dag i 2016. Godt på vej til at få den lille størrelse til at falde i søvn vibrerer hendes telefon. Ét klik på skærmen, telefonen op til øret, og hendes verden går i stå: Mere end 100 kilometer fra hende og barnevognen i Bjæverskov er hendes far fundet død – siddende i sin stol i forældrenes hus i Holeby på Lolland.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jeg siger, at nej, det er ikke rigtigt. Det er forkert. Det kan ikke være rigtigt, fortæller nu 28-årige Michella om samtalen med kæresten, der overbringer hende nyheden. Den efterfølgende køretur til Lolland husker hun ikke noget af.

Kontaktede en clairvoyant

Den 29. januar 2016 gik Allan Nielsen bort – bare 53 år gammel. Lam i den ene side af kroppen kunne han hverken gå eller ligge ned. Det var for smertefuldt. Lige siden den januar-dag, hvor Allan ikke vågnede, som han plejede, har spørgsmålene hobet sig op hos Michella, der sidder tilbage med flere spørgsmål end svar: Hvad skete der med hendes far den dag?

Hun har derfor bedt clairvoyant Pia Neves om at formidle en afdødekontakt. Pia kender ikke noget til hverken far eller datter på forhånd – kun datterens navn og relationen.

– Det tager noget tid at lokke ham frem. Han er meget sådan ”Argh, kan man nu det her”. Han synes, det er noget besynderligt. Han vil gerne, men han er lidt skeptisk, siger Pia med lukkede øjne, da hun kalder Michellas far frem.

– Jeg oplever ham som en mand, der på mange måder har dårlig samvittighed over for dig. Han siger, at han på mange måder ikke har været en opmærksom far, som han syntes, at han skulle være det. Jeg oplever også, at der var nogle omstændigheder omkring hans død, der var meget pludselige eller meget uafsluttede, siger Pia, inden hun bliver afbrudt af Michella.

– Ej, hvor vildt, siger Michella og læner sig tilbage i sofaen, mens hun spærrer øjnene op.

Pia har nemlig ret. Som 26-årig fik hendes far en hjerneblødning, der efterlod ham med en krop, der ikke kunne følge med det liv, han var i fuld gang med at leve. Med kone, to små børn og endnu et på vej fandt han sig selv ude af stand til at gøre alt det, andre fædre blot tager for givet. At kunne lege med sine børn og løbe frit omkring blev pludselig afløst af elscooter, evig brug for assistance og piller i massevis.

Mærkede hans smerter

Fra det ene øjeblik til det andet begynder Pia Neves at ryste voldsomt på den ene hånd. Hun kan ikke stoppe igen. Med hurtige bevægelser rykker hånden sig fra side til side.

 – Jeg ved ikke, om han sidder og holder på den ene hånd, fordi den ene ryster.

– Han sad altid sådan der og holdt på den lamme hånd, siger Michella og kigger med blanke øjne ned på hænderne.

– Nåå, så det var omvendt, tilføjer Pia og fortæller, hvordan Allan følte, at han tabte ting.

– Giver det nogen mening, at han ikke rigtigt syntes, at han kunne bevæge det ene ben? Det her venstre ben. Det hele stråler ned i ben og arme, og så ryster han. Det er en mærkelig sygdom, han har, det sidder også lidt i hovedet.

Michella spærrer øjnene op.

– Han fik en hjerneblødning og blev lam i venstre side – hele vejen ned. Det var før, at jeg blev født – så jeg har aldrig kendt ham på andre måder, fortæller hun.

Mangler afslutning

Michella og hendes familie ved ikke, hvordan og hvorfor Allan døde. De ønskede ikke at få ham obduceret. Tanken, om at nogen skulle skære i ham, kunne de ikke overskue midt i chokket og sorgen over at have mistet. Derfor har Michella særligt ét spørgsmål, der presser sig på: Hvorfor døde hendes far den dag?

– Jeg oplever, at der er nogle underlige omstændigheder omkring hans bortgang, som I har svært ved at finde ud af. I bund og grund ser jeg hans krop som værende rimeligt ødelagt i forvejen, siger hun og kører hænderne rundt omkring sin mave. Hun mærker et mavesår. Netop én af de mange lidelser, der til sidst hærgede Allans krop.

– Han har fået noget mod smerter, som han måske har taget lidt for mange af. Men også, fordi han havde ondt. Det mærkelige er, at jeg ser ham som værende syg fra her til herned til, fortæller Pia Neves og viser stykket fra halsen til knæet. Men han led ikke. Det understreger hun flere gange.

– Jeg oplever det bare, som om han bliver mere og mere hæs og til sidst stopper med at trække vejret. Det er ikke særlig ubehageligt for ham, og han er meget opsat på, at du skal vide, at det bedste for ham var at komme herfra – fordi det havde været sådan en kamp for ham at leve de sidste mange, mange år, fortæller hun og holder øjenkontakten nogle sekunder mere, end man ellers ville.

Den udmelding giver Michella ro.

En dejlig morfar

– Jeg ser ham ikke omgive sig med særligt mange mennesker i det hele taget. Han prøvede at være noget for jer og de børnebørn, han trods alt også nåede at få. Han må have fået en eller to.

– En, siger Michella.

– Var der en nummer to på vej? spørger Pia.

– Ja, siger Michella med gråd i stemmen.

Den første var hendes søn Matt. Ham, hun var i fuld gang med at putte den dag, hun fik beskeden, og ham, der er billeder i massevis af i det lille hus i Bjæverskov.

At blive morfar var en titel, der kom helt ind under huden på Allan. Han elskede det. Den lille størrelse, hans smil og tanken om, at livet gik videre. Og det var han ikke alene om.

Lille Matt taler flere gange om dagen om sin morfar, ligesom billeder af ham og de to sammen fylder stuen i Bjæverskov. Derfor har Michella også lavet en scrapbog til Matt, som han kan gå på opdagelse i.

– Han siger, at det glæder ham, at du fortæller dit barn så meget om ham. Det er han meget glad for, for så ved han, at han lever videre, siger hun og fortæller, at Allan følger den lille fyr – både til hverdag, når han kommer løbende i fuld fart på tværs af stuen, og til større begivenheder. Han kan slet ikke lade være.

Pia lukker øjnene for at sende Michellas far på vej.

– Han siger bare farvel min skat og hils de andre og sig, at jeg ikke har ondt indeni længere, slutter hun.

Kontakt

Er du interesseret i en seance med Ude og Hjemmes clairvoyant Pia Neves, kan du sende en mail til [email protected]. Vi kontakter løbende læsere, der vil i kontakt med deres kære.

Sponsoreret indhold