Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Jeg har tandlægeskræk

23. januar 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Gitte har lidt af tandlægeskræk i flere år, og det bliver værre og værre. For hvor slemt kan det ikke stå til med tænderne, når de ikke er blevet tjekket i årevis? Clairvoyante Anne-Marie råder Gitte til at begynde et andet sted, for skrækken for besøget hos tandlægen bunder dybere …

Kære Anne-Marie
Jeg ved ikke, om du kan svare på mit spørgsmål, men nu prøver jeg at skrive til dig.
Jeg har i mange år haft tandlægeskræk og har derfor ikke passet mine tænder. Jeg er så bange, at du ikke forstår det.

Hypnose hjælper ikke

Selv om jeg har prøvet at få hypnose inden tandlægebesøget, hjalp det ikke. Efterhånden er jeg også bange for, at jeg har en masse huller, fordi det er så længe siden, jeg har fået et tandeftersyn. Er der noget, jeg kan gøre, så jeg kan tage mig sammen til at gå til tandlæge?
Kærlig hilsen Gitte

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Find årsagen til din angst

Kære Gitte
Jeg tror, der er mange, der lider af tandlægeskræk, og jeg er heller ikke selv pjattet med at besøge tandlægen. Men i din situation synes jeg, at du skal finde ud af, hvad der ligger til grund for din angst. Nogle gange handler det om noget helt andet end selve besøget hos tandlægen.
Som jeg ser det, har du haft mange hårde år, og nu kan du ikke mere – og dermed kan du ikke overskue at gå til tandlægen.
Heldigvis er der begyndt at komme en ro på dit liv igen, og når du har oplevet det i et stykke tid, vil du være klar til et tandlægebesøg.

Vælg en akut tid

Find en tandlægeklinik, hvor de er gode til patienter med tandlægeskræk, og tal med dem om mulighed for akut at få en tid den dag, du føler dig klar. Hvis du bestiller en tid, skal du gå og vente på det, og så kan du nå at fortryde mange gange.

Når du kommer til tandlægen, tror jeg, du vil finde ud af, at det slet ikke er så slemt fat med dine tænder, som du forestiller dig. Men alt det, du har været igennem i dit liv, har en indvirkning på, hvor meget du har overskud til. Jeg håber, du forstår, hvad jeg mener. Lad mig høre, hvordan det går.

Kærlig hilsen Anne-Marie

Sponsoreret indhold