Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Min veninde er arrogant

13. februar 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panther Media
Trines veninde har problemer på sit job, og Trine er sikker på, at det skyldes hendes attitude, som kan være ret arrogant i nogle sammenhænge. Hun er i tvivl om, hvorvidt hun fortælle veninden, hvordan hun virker på andre. Læs Anne-Maries råd her …

Kære Anne-Marie
Jeg har et problem med min veninde. Hun har desværre en attitude, hvor hun virker arrogant. Det er ikke et problem for mig, for jeg har accepteret hende, som hun er. Jeg holder meget af hende og ved, at hun har et stort hjerte og vil alle andre det godt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De andre er galt på den

Men hun har store udfordringer på sit arbejde, og hun mener, det er de andre, der er galt på den. Jeg tror som nævnt, det er hendes attitude, som spænder ben for hende. Skal jeg fortælle hende, hvad jeg tænker, eller skal jeg holde min mund? Hvad ville du gøre?
Jeg har talt med en anden veninde om det, og hun synes ikke, jeg skal blande mig.
Venlig hilsen Trine

Vær ærlig og kærlig

Kære Trine
Jeg synes, du skal tale med din veninde. Det er det, man har venner til. Som du skriver, spænder hendes attitude ben for hende, og hvis du blot giver hende ret i, at det er de andre, der er galt på den, hjælper du hende ikke videre.

Men der er mange måder at sige det på. Næste gang hun nævner problemerne på jobbet, kan du stille og roligt spørge hende, om der kan være noget om deres kritik. Du kan også sige, at hun af og til kan virke arrogant, men at du ved, at hun ikke mener noget med det.

Det kan være svært at være så direkte, men vi ønsker vel også selv, at andre er ærlige over for os. Sig det med kærlighed. Det kan godt være, hun reagerer, og du skal huske at fortælle hende, hvor meget du holder af hende. Jeg håber, du får det sagt.

Kærlige hilsner Anne-Marie

Sponsoreret indhold