Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Min venindes mand er voldelig

2. maj 2021 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
“L” er bekymret for sin veninde og hendes søn, fordi sønnen har fortalt, at han og hans mor bliver slået. Veninden benægter, men “L” tror ikke på hende. Hun vil vide, om hun skal blande sig eller ej.
Brev til Anne-Marie: Min venindes mand er voldelig

Kære Anne-Marie
Min veninde har en dreng på 6 år, som har fortalt min jævnaldrende søn, at han og hans mor bliver slået af faren. Jeg har konfronteret min veninde, men hun benægter. Jeg fornemmer dog, at hun lyver, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre for at hjælpe.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flov over volden

Jeg har talt med en psykolog, som sagde, at det var normalt at forsøge at dække over vold, fordi det var flovt.
Desværre har jeg ikke set beviser på volden. Det er kun i perioder, vi ses, for min veninde undskylder sig med travlhed på jobbet. Jeg er bange for, at det er i de perioder, hun bliver slået.Hvad kan jeg gøre? Jeg vil heller ikke sætte alt muligt i gang, hvis hun har ret. Jeg har overvejet at kontakte hendes søns lærer, for ham kender jeg i anden sammenhæng. Er det en god idé, eller skal jeg lade være med at blande mig? Jeg håber, du kan hjælpe. Du har tidligere ført mig igennem en stor krise, og det skal du have tak for.
Kærlig hilsen L

Du skal blande dig

Kære L
Det sidste, du skal gøre, er at lukke øjnene. Selvfølgelig skal vi blande os, hvis vi fornemmer, at der er noget galt. Jeg tror ikke, det kommer ud af den blå luft, når din venindes søn fortæller om volden. Det er en god idé at kontakte læreren. Derudover kan du spørge din veninde, om hun vil med ud at gå en tur, hvor du igen tager emnet op. Det kan være, hun åbner sig. Hun er selvfølgelig angst for at miste den tilværelse, hun trods alt elsker, og derfor skal du træde varsomt.
Fortæl hende om mulighederne for, at hele familien får hjælp. Det behøver ikke at betyde, at hun mister den. Jeg håber, du får held med at få hende i tale.
Kærlige tanker fra Anne-Marie

Sponsoreret indhold