Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie Østersø: Giv slip på din søn

12. oktober 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
En læser er bekymret for sin søn, der har dårlig ryg efter en ulykke og måske er ude i et misbrug. Han vil gerne være selvstændig, og hun frygter, at han bliver snydt. Hun har mange forslag til at hjælpe ham med job og bolig, men clairvoyante Anne-Marie råder hende til at gå en helt anden vej. Er du enig?

Hej Anne-Marie
Jeg har en søn, som har været og måske stadig er misbruger. Han har dårlig ryg efter en ulykke, og vi har anbefalet ham at søge hjælp hos lægen. Han siger, at han har gjort det. Vi har også rådet ham til at få hjælp fra kommunen til at komme i flexjob eller lignede, men han vil helst være selvstændig. Det er efter min mening ikke godt for ham, da han mangler forståelse for økonomi og søger hjælp hos de forkerte.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vil købe en bolig

Han er følsom og tænker meget på andre, og jeg synes, han stresser sig selv ved at have gang i for meget. Vi har overvejet at købe en bolig til ham, hvor han kan bo til leje.
Kan du se, om han kommer på ret køl og får styr på sit liv? Skal han søge om flexjob eller fortsætte som selvstændig? Skal vi kigge efter en bolig til ham nu?
Jeg håber, du har mulighed for at svare os i denne uge, så vi kan få ro i vores familie.
Mange hilsner fra De bekymrede forældre

LÆS OGSÅ: Jeg købte stoffer til min søn

Han skal selv tage ansvar

Kære Bekymrede forældre
Jeg forstår godt, at I vil hjælpe jeres søn, men det gør I bedst ved at lade ham klare sig selv. Jeg må være ærlig og sige, at når I hele tiden fortæller ham, hvad han skal gøre, bliver han ikke mere selvstændig. Det får ham til at tænke, at han ikke behøver at tage ansvar for sit liv, for det gør I for ham. Jeg håber, I kan se min pointe.
Jeg forstår godt, at at I er bekymret over misbruget, men her handler det om at give ham et ultimatum, hvor I forlanger, at han går i behandling. Det kan lyde koldt, når jeg skriver, at I ikke skal hjælpe ham, men I vil netop hjælpe ved at give slip. I kan alligevel ikke styre, hvem han omgås.
Han vil nok reagere, når I ikke længere står til rådighed for ham, som I plejer, og det vil få ham til at tænke over sit liv og tage mere ansvar. Det er min mening, og jeg vil understrege, at jeg jo hverken er psykolog eller misbrugskonsulent. Hvis I fornemmer, at misbruget har godt fat i jeres søn, bør I søge professionel hjælp til ham. Jeg ønsker jer alt det bedste.
Kærlige tanker fra Anne-Marie

Sponsoreret indhold