Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie Østersø: Hun misbruger vores venskab

10. september 2019 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Løven føler, at hendes veninde kun kontakter hende, når hun har problemer, og hun savner, at de bare hygger sig sammen. Alligevel kvier hun sig ved at droppe venskabet, for de har kendt hinanden længe. Clairvoyante Anne-Marie råder løven til at melde klart ud.

Kære Anne-Marie

Jeg har en veninde, som jeg har været venner med, siden vi var 19 år, og nu er vi 50. Vi har været igennem meget sammen og har altid været der for hinanden ved store kriser. De senere år har jeg dog følt, at hun kun kontakter mig, når der er problemer. Det er sjældent, vi bare hygger os sammen. Vi skal selvfølgelig støtte hinanden, men jeg savner at have det sjovt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når vi er sammen, er det kun hende, der fortæller. Jeg sidder ofte bare og nikker. Jeg har tænkt over, om vores venskab er slut, og hun kun bruger mig, når det hele bliver for surt. Skal jeg slippe hende? Har du et godt råd?

Jeg har selv været igennem en del sorger, og føler ikke, at hun hjalp mig dengang. Det er også mig, der tager initiativ til at ses, medmindre hun har problemer, så ringer hun med det samme. Tak for din dejlige brevkasse.

Mange hilsner fra
Løven

LÆS OGSÅ: En læser fortæller: Hun var en dårlig ven

Kære Løve

I har et langt venskab bag jer, så jeg kan godt forstå, at du tænker over jeres forhold. Der sker meget med os igennem et helt liv, og vores kriser kan få os til at rykke tættere sammen eller det modsatte.

I har et stærkt bånd, men som du beskriver jeres forhold nu, er det ikke helt lige. Du føler dig misbrugt af din veninde, og det skal man ikke. Hvis hun virkelig kun kontakter dig, når hun har det skidt, er det måske tid til at gøre op med venskabet og få lagt afstand til hende.

Hvis hun reagerer på det, må du fortælle hende, hvad du mener om jeres forhold. Det må hun tage til efterretning, og hvis ikke hun gør det, må du sætte hende fri.

Kærlig hilsen
Anne-Marie

Sponsoreret indhold