Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie Østersø: Hun sladrer om os

7. marts 2021 af Anne-Marie Østersø. Modelfoto: Panther Media
Lene har en bekendt, som ofte sladrer om hende og hendes søster. Det går Lene på, og det påvirker forholdet til søsteren. Lene vil vide, om hun skal konfrontere sladdertasken eller vente på, at det går over? Læs Anne-Maries svar her ...

Kære Anne-Marie
Jeg har en kvinde i min omgangskreds, som er en rigtig sladdertaske. Det er irriterende, og desværre påvirker det mit forhold til min søster, som også kender hende.
Sladdertasken har altid travlt med at sige noget om min søster. Det handler som regel om et eller andet, min søster har sagt eller gjort – eller noget hun siger om mig. Jeg er ved at være godt træt af det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvorfor har nogen behov for at sladre?

Skal jeg konfrontere sladdertasken med det, eller går det over af sig?
Kan du fortælle, hvorfor nogle mennesker som har behov for at sladre om andre?
Kærlig hilsen Lene

LÆS OGSÅ: Sådan ser du tegn på selvmobning

Hun har dårligt selvværd

Kære Lene
Lad mig tage dit sidste spørgsmål først: Efter min mening er det tegn på et dårligt selvværd, når man har behov for at sladre. Den, der sladrer, hæver sig over andre ved at komme med historier.
Jeg vil dog tilstå. at jeg ikke helt kan sige mig fri for at have sladret om andre. Det kan du formentlig heller ikke, for jeg tror, at vi alle sladrer indimellem. Det er først, når det rammer os selv, at bliver vi mere bevidste om, hvor dårlig en egenskab det er.
Hvis kvinden fortsætter med at sladre, synes jeg, at du skal konfrontere hende. Det er dog ikke sikkert, hun holder op. Jeg får en del breve om emnet, og det er virkelig trist. Måske skal vi alle tænke os mere om og holde op med at lytte til sladder.
Kærlig hilsen Anne-Marie

Sponsoreret indhold