Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie Østersø: Kamp om barnebarnet

23. august 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Jette skal holde barnedåb og vil gerne have sin biologiske far med til festen. De to har netop fundet hinanden. Men kommer han, vil hendes stedfar, ikke deltage. Han mener ikke, at Jettes biologiske far skal være en del af familien. Læs Anne-Maries råd her.

Hej Anne-Marie
Jeg har efter mange år fundet min biologiske far. Han er rigtig sød, og det er rart. Nu skal jeg holde barnedåb, og jeg vil gerne have ham og hans kone med. Men min mor har sagt, at hvis han kommer, vil min stedfar ikke deltage. Han har været som en far for mig, siden jeg var 1 år.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han er helt afvisende

Den udmelding har gjort mig ked af det. Jeg har forsøgt at tale med min stedfar, men han er helt afvisende. Han forstår godt, at jeg gerne vil se min biologiske far, men han synes ikke, at han skal være en del af familien.
Hvad skal jeg gøre for at tilfredsstille min stedfar? Jeg har talt med min biologiske far om det, og han siger, at han ikke behøver at komme med til dåben. Men jeg vil gerne have ham med. Kan du hjælpe?
Mange hilsner fra Jette

LÆS OGSÅ: Fandt sin far efter 46 år

Han er bange for at miste dig

Kære Jette
Din stedfar er såret. Han ser dig som sin egen datter, og han er bange for at miste dig – og reagerer han ved at nægte at komme til barnedåben.
Jeg vil råde dig til at skrive et brev til ham, for du fortæller, at du elsker ham, og at han altid vil være din far, men at du også gerne vil lære din biologiske far kende.
Du skal huske på, at din stedfar jo er blevet morfar, og han føler, at den rolle bliver truet, fordi din biologiske far er dukket op. Især fordi han skal med til barnedåben. Din stedfar har brug for at vide, at han stadig er din far og morfar til dit barn.
Jeg er sikker på, at et brev vil blive godt modtaget, og jeg fornemmer at begge dine fædre deltager i barnedåben, og at I får en dejlig dag.

Kærlig hilsen Anne-Marie

Sponsoreret indhold