Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie Østersø: Min mand er psykisk syg

23. juli 2019 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Krebsens mand er psykisk syg, og det er ved at slide hende helt ned. Hun er blevet rådet til at sygemelde sig, men clairvoyante Anne-Marie har et andet forslag...

Kære Anne-Marie

Min mand er syg, og derfor er det mig, der forsørger familien. Desværre er jeg ved at være slidt ned, og jeg føler snart ikke, at jeg kan stå på benene mere. Min chef har rådet mig til at melde mig syg, men jeg føler ikke, at det er arbejdet, der dræner mig, men min mands sygdom. Har jeg ret i det?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg kan snart ikke mærke mig selv mere. Min mand har en psykisk lidelse, som gør det svært for mig at hjælpe ham. Han synes, vi skal blive skilt, for han kan se, hvordan det slider på mig.

Vi har dog også to dejlige børn at tage hensyn til. Desuden elsker jeg min mand, og når han har gode dage, har vi det alle dejligt. Desværre bliver der færre og færre af dem.

Han har været indlagt en del gange, men det bliver ikke bedre. Er det virkelig løsningen at gå fra min mand?

Vi overvejer at købe et sommerhus, så vi kan være lidt væk fra hinanden engang imellem. Jeg har arvet, så vi har råd til det. Men er det en god idé?

Jeg kan mærke, at jeg er begyndt at bebrejde min mand, men det er jo ikke hans skyld, at han er syg.

Jeg håber, du kan hjælpe mig, inden jeg går helt ned med flaget. Jeg har stor tiltro til dig. Du hjalp min søster for mange år siden, og hun taler stadig om dig.

Mange hilsner fra
Krebsen

Læs også: Jeg var udsat for psykisk vold

Kære Krebs

Tak for din tillid. Jeg er helt enig i, at det ikke er dit arbejde, men din mands sygdom, der er ved at knække dig. Det kan han jo under ingen omstændigheder gøre for, og jeg er sikker på, at han gør alt for at få det bedre.

Jeg vil først råde dig til at kontakte en forening for pårørende til psykisk syge. Du har brug for at tale med ligesindede, og du skal søge hjælp, for det har du brug for.

Dernæst synes jeg, at det er en god ide med et sommerhus, for det vil give jer begge lidt luft. Selv om din mand ikke var syg, ville et sommerhus være godt for dig. Jeg kan desværre ikke se, hvornår din mand får det bedre, men jeg fornemmer, at I holder sammen, og det ser jeg som et tegn på, at det går fremad for ham.

Jeg ønsker jer alt det bedste og håber, at I begge får det bedre.

Kærlige tanker fra
Anne-Marie

Sponsoreret indhold