Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie Østersø: Min søster svigter sin demente mand

15. oktober 2019 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
"Søsteren" forstår ikke, at hendes søster har fundet en ny mand, når hun stadig er gift med sin demente ægtefælle. Han bor på plejehjem, og søsteren besøger ham dagligt. Nu vil "Søsteren" gerne høre Anne-Maries mening - hun er imidlertid absolut ikke enig i forargelsen...

Kære Anne-Marie

Jeg vil høre, hvad du mener om denne sag: Min søsters mand er kommet på plejehjem, da han er dement. Hun besøger ham hver dag og siger, at hun stadig elsker ham. Men jeg forstår ikke, at hun samtidig har fundet sig en ”ven”, som hun kalder det. Jeg tror dog, at de er mere end venner.

Jeg forstår ikke, at man kan elske sin mand og så have en anden ved siden af. Jeg har lyst til at sige det til hende, men hun virker så glad. Hvad synes du? Jeg mener, hun bør vente, til hendes mand er død.

Venlig hilsen
Søsteren

Læs også: Min mor glemte alt - også mig

Kære Søster

Jeg mener, at det er dejligt, at din søster har fundet en ny ven eller kæreste, eftersom hendes mand jo er syg og ikke kan være noget for hende mere. Jeg er også sikker på, at hun stadig elsker ham, men han er jo ikke længere den person, han tidligere var.

Som jeg kan forstå af dit brev, som jeg har forkortet, kan din søsters mand ikke altid kende hende. Hans demens må derfor være ret fremskreden, og det er hårdt at være vidne til som pårørende.

Jeg synes, du skal være stolt af din søster, for det har formentlig været svært for hende at acceptere sin mands skæbne, Hun besøger ham dagligt, men har alligevel overskud til at finde sig en ven.

Kærlig hilsen
Anne-Marie

Sponsoreret indhold