Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie Østersø: Uvenner med svigerdatteren

8. januar 2019 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Ellens mand har såret hendes svigerdatter, og nu er hendes søn rasende. Hun beder clairvoyante Anne-Marie om et godt råd og får en kontant besked...
Dame sidder ved bord

Kære Anne-Marie

Min mand og jeg er blevet uvenner med min søn og svigerdatter. Vi var på besøg hos dem, hvor min mand rådede min svigerdatter til at tabe sig. Hun vejer omkring tre kilo for meget og er tyk på maven. Han sagde det ikke i nogen ond mening, men han har altid levet sundt og går op i sit helbred, og jeg tror, at han er bekymret for hende. Jeg selv er nærmere for tynd end for tyk, men hellere det end at veje for meget.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Min søn ringede et par dage efter besøget og var rasende på os. Han forlangte, at vi gav hende en undskyldning. Jeg er ked af, at vi har såret hende, men som min mand siger, gjorde han det for hendes egen skyld. Desuden tænker vi på deres børn, som måske bliver overvægtige, hvis ikke vi siger noget. Har du et godt råd?

Kærlig hilsen
Ellen

LÆS OGSÅ: En læser fortæller: Min mands familie forventer en undskyldning

Kære Ellen

I har i den grad overskredet alle grænser for god opførsel – eller din mand har! For hvis din svigerdatter vejer tre kilo for meget, handler det ikke om hendes sundhed. Jeg vil gå så langt som til at sige, at det er sygeligt, hvis I mener, hun er tyk, og jeg kan godt forstå, at din søn er gal.

Det kommer til at tage tid og genopbygge tilliden mellem jer, for din svigerdatter vil hele tiden føle, at hun ikke er god nok. Men hvis jeg var jer, ville jeg skynde mig at skrive et langt brev til hende, hvor I undskylder for jeres opførsel. Og så håber jeg, at I har lært aldrig at kommentere hendes vægt igen. Jeg vil også lige tilføje, at man ikke nødvendigvis er sund, fordi man er tynd.

Kærlig hilsen
Anne-Marie

Sponsoreret indhold