Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie Østersø: Veninden kan ikke komme over sin skilsmisse

10. maj 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
En bekymret læser skriver til Anne-Marie, fordi hendes veninde ikke kan komme over sin skilsmisse. Veninden blev forladt af sin mand for seks år siden, og hun bliver ved med at tale om det svigt, hun oplevede. Læseren vil gerne hjælpe, men er ved at være træt af at høre på det samme igen og igen. Hun vil vide, om hun fortsat skal støtte veninden. Læs clairvoyante Anne-Maries svar her ...

Kære Anne-Marie
Jeg har en veninde, som blev forladt efter mange års ægteskab, og hun var meget knust over det. Nu er der imidlertid gået seks år, og jeg føler slet ikke, hun er kommet videre. Når vi ses, taler hun kun om ham, og hvad han har gjort hende. Jeg lytter gerne, men jeg må indrømme, at det efterhånden er lidt trættende at høre det samme igen og igen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg vil ikke svigte hende

Vi er en gruppe venner, hvor vi har sørget for jævnligt at invitere hende med. Nogle gange har hun sagt nej, men hvis hun har været med, har hun efterfølgende været ked af, at hun skulle gå alene hjem, mens vi andre havde vores mænd. Det afskrækker mig lidt fra at invitere hende igen. Men hvad er det rigtige at gøre for hende?
Hun har gået til psykolog i flere omgange, men synes ikke, det hjælper.
Jeg håber, du kan give mig et råd. Skal jeg blive ved med at invitere hende med til middagene? Jeg må indrømme, at jeg har mindre og mindre lyst til at se hende, når det er så tungt. Men jeg vil jo heller ikke svigte hende.
Mange hilsner Veninden

LÆS OGSÅ: Forladt da jeg blev gravid

Fokuser på fremtiden

Kære Veninde
Jeg kan godt forstå, du synes, det er svært. Det er ikke nemt at sætte sig ind i, hvordan det er at blive forladt efter et langt ægteskab. Men eftersom der er gået seks år, er det tid til, at din veninde ser fremad.
Jeg vil råde dig til fremover at skifte emne og tale om fremtiden, hver gang snakken falder på hendes fortid. Ellers bruger hun dig til at holde fast i, hvor dårligt hun har det, og det skal hun ikke længere. Det kan lyde hårdt, men hvis hun stadig har brug for at tale med om sin eksmand, må hun finde en anden. Er jeg for hård nu? Jeg tror dog på, at det er vejen frem.
Derudover kan I måske arrangere et par middage, hvor I kvinder er alene. Det vil få hende til at føle sig bedre tilpas. Måske kan I også gå ud sammen, så hun kan måde nye mennesker. Jeg er ikke psykolog, men efter min mening har din veninde brug for et kærligt spark til at komme videre med sit liv. Det kan du give hende ved at få drejet samtalen væk, så den ikke hele tiden handler om hendes eksmand. Jeg håber, du kan bruge mit svar, og ønsker det bedste for dig og din veninde
Kærlig hilsen Anne-Marie

Sponsoreret indhold