Mellem himmel og jord

Følg jeres demente mors ønske

30. oktober Af Anne-Marie Østersø
Foto: Colourbox
Jette er blevet uenige med sine søskende om, hvorvidt deres demente mor skal på det plejehjem, hun selv ønsker, eller familien skal finde et hjem tættere på to af de tre søskende.
Kvinde hjælper sin gamle mor op at stå fra en stol.

Hej Anne-Marie

Jeg læser din brevkasse med stor interesse, og jeg vil gerne høre om din mening om et dilemma mine søskende og jeg har:

Vores mor på 89 år er dement og venter på en plejehjemsplads. Hun ønsker at komme på et bestemt plejehjem. Mine to søskende bor langt fra min mor, og de vil gerne have hende på et plejehjem tæt på deres bopæl. Jeg synes, hun skal bo på det plejehjem, hun selv har ønsket, og det ligger tæt på mig.

Det er mig, der oftest har besøgt vores mor de senere år, nok også fordi jeg bor tættest på. Det har ikke tidligere været et problem for mine søskende at komme på besøg. De har begge bil.

Min ene søster sagde forleden, at vi ikke skulle blive uvenner over diskussionen, men at de jo var to mod en! Jeg mener fortsat, at vi skal lytte til vores mors ønske, men det er de åbenbart ikke enige i.

Jeg er bekymret for, at mine søskende ikke vil besøge vores mor oftere, selv om hun flytter i nærheden af dem. Jeg vil fortsætte med mine besøg, men får lang transport.

Kan du se, hvad jeg skal gøre? Hvad ville du gøre, hvis det var dig?

- Mange hilsener fra Jette

Kære Jette

Jeg tror, du har helt ret i, at selv om din mor flytter tættere på dine søskende, vil det alligevel være dig, der besøger hende mest. Det er i hvert fald det, jeg fornemmer.

Jeg synes, I skal lytte til jeres mors ønske, og jeg tror også, hun kommer til at bo på det plejehjem, hun foretrækker. Det bliver I alle tilfredse med, ikke mindst jeres mor. Meld ud til dine søskende, at sådan bliver det. Så kommer der ikke mere ud af den sag.

Held og lykke med det hele.

- Kærlig hilsen Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Skriv til Anne-Marie

Har du brug for gode råd om kærlighed, job, familie og økonomi, kan du skrive til clairvoyant Anne-Marie Østersø på mail: [email protected]

Ønsker du at blive ringet op af Anne-Marie, skal du oplyse dit telefonnummer. Der ringes til de udvalgte hver mandag kl. 15-17 og onsdag kl. 9-11.

På grund af mange henvendelser er det desværre ikke muligt at svare alle via brevkassen eller telefonisk.

Sponsoreret indhold