Mellem himmel og jord

Veninderne forstår ikke min sorg

25. september Af Anne-Marie Østersø
Foto: Shutterstock
Det er knap et år siden, fisken mistede sin mand, og nu mener hendes familie og veninder, at hun må se at komme videre. Hun vil vide, hvordan hun får andre til at respektere hendes sorg?
Kvinde trøster sin sørgende veninde. Begge sidder med et glas vin.

Fisken mistede sin mand for knap et år siden. Han blev kun 39 år, og fisken er nu alene med deres søn, som også sørger. Fisken synes, det er svært. Venner og familie siger til hende, at hun må se at komme videre, men det gør stadig ondt, når hun tænker på sin mand.

Jeg forstår godt, det er hårdt. Vi taler om, at veninderne ikke forsøger at opmuntre hende i nogen ond mening. De ved simpelthen ikke bedre. Fisken vil vide, hvordan hun får forklaret, at hun stadig sørger og ikke har lyst til fest og ballade. Hun vil have lov til at komme videre på sin egen måde.

Jeg foreslår, at hun skriver en fælles sms til veninderne, hvor hun forklarer, at hun godt ved, de ønsker det bedste for hende, men at hun endnu ikke er klar til at gå i byen. Hun kan også nævne, hvad hun har brug for, de gør for hende. Fisken vil gerne have, at de lytter til hende og indimellem går med kirkegården.

Hun fortæller, at hun ikke længere græder hver dag, og hun er sikker på, hun nok skal få det bedre med tiden. Men hun har brug for, at dem, der er omkring hende, forstår hendes situation. Jeg er sikker på, at hvis hun sender sms’en, vil veninderne bakke hende op.

Skriv til Anne-Marie

Har du brug for gode råd om kærlighed, job, familie og økonomi, kan du skrive til clairvoyant Anne-Marie Østersø på mail: [email protected]

Ønsker du at blive ringet op af Anne-Marie, skal du oplyse dit telefonnummer. Der ringes til de udvalgte hver mandag kl. 15-17 og onsdag kl. 9-11.

På grund af mange henvendelser er det desværre ikke muligt at svare alle via brevkassen eller telefonisk.

Sponsoreret indhold