Sund

10 tip til at spise sundt, når du er på restaurant

9. marts 2020 Af Jerk W. Langer. Foto: Shutterstock
Det er lækkert at spise ude på restaurant, men det er svært at holde fast i sine sunde spisevaner. Heldigvis kan du med nogle nemme tips spise sundt ude. Her får du 10 gode råd til at spise sundt, når du er på restaurant.
Sådan spiser du sundt på restaurant

Sunde spisevaner er forholdsvis nemme at overskue derhjemme. Du har kontrol over råvarer, kan tilberede på fornuftig vis, fylde godt på med grøntsager og anrette i passende portioner. Det er skønt at gå på restaurant, men man lader sig let rive med af fristelser. Heldigvis kan du med nogle simple tips sætte dig til bordet, uden at der går helt kuk i kalorieregnskabet. Det ser vi på i denne uge, hvor du får gode råd til at spise sundt ude.

Læs også: Spis råt og få energi

Mange hilsner Jerk W. Langer

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gode råd:

  1. Tjek menuen på restaurantens hjemmeside, og foretag de sunde valg hjemme i stedet for at handle impulsivt ved bordet.
  2. Pas på restauranter med buffet, hvor du kan spise alt, hvad du orker, til en fast pris. Det ender med, at du spiser for meget.
  3. På restaurant er kurven med det hvide brød svær at modstå, når du er sulten. Bed tjeneren fjerne kurven eller i hvert fald servere groft brød i stedet. Hold igen med smør eller dyppelse.
  4. Lad grillede, ristede, dampede eller sauterede retter være førstevalg. En fin måde at skære ned på kalorierne.
  5. Benyt chancen til at nyde lækker fisk. Kokken tilbereder den som regel bedre, end du selv kan finde ud af.
  6. Vælg sundt tilbehør. Selv om hovedretten ikke er det bedste valg set gennem sundhedsbrillerne, kan du kompensere med en stor salat i stedet for pommes frites, bagt kartoffel eller andre stivelsesbomber.
  7. Er der buffet, så fyld tallerkenen med farvefulde grøntsager, nødder, bælgfrugter og kål, og supplér med fisk eller eventuelt mindre mængder fjerkræ eller kød. Spring dressingen over.
  8. Bestil et enkelt glas ordentlig vin og en flaske mineralvand i stedet for at drikke en hel middelmådig flaske.
  9. Del desserten med din ledsager. Nyd den, lidt, men godt.
  10. Tøm aldrig pligtskyldigt tallerkenen, når mætheden har indfundet sig. Få en doggybag til den overskydende mad. Du bekæmper madspild og kan nyde resten i morgen.

Læs også: Sådan undgår du kaloriefælderne

Sponsoreret indhold