Sund

Birgitte blev slank med Sense: Tabte sig 30 kg

6. juni 2017 af Joan Andersen. Foto: Gregers Kirdorf og privat
Birgitte har diabetes 1. Hun var tyk og insulinforbruget skyhøjt. Nu vejer hun 30 kilo mindre, medicinforbruget er halveret og hendes helbred er markant bedre – takket være Sense.

Har du en baby inde i maven?

Det uskyldige spørgsmål fra et barn ramte hårdt.

– Jeg var for tyk, og jeg var rigtig ked af mig selv. Som regel var jeg parat til at gå i seng, når jeg kom hjem fra arbejde, fortæller den 36-årige mor til tre fra Holstebro.

Hun vejede 96 kilo. De tre graviditeter havde efterladt 10 kilo hver.

Sense har reddet mit liv

Det hjalp ikke på situationen, at Birgitte Kviesgaard har diabetes 1. Sukkersygen fungerede ikke, og lægen havde konstateret alvorlige problemer med øjnene, så Birgitte var tæt på at skulle laseropereres.

– Jeg havde prøvet forskellige kure, men det er altid noget med ”du skal kun spise dét og dét” – og ”kun så og så mange”. Hvis jeg har lavt blodsukker, så er jeg nødt til at spise på grund af min diabetes. Det betød, at jeg faldt i og tænkte, at det kunne være lige meget, fortæller hun.

Sense ændrede alt

– Jeg havde mere eller mindre indstillet mig på, at jeg måtte leve med min overvægt, indtil jeg stødte på Sense-kuren på Facebook, siger Birgitte.

I 2015 levede hun efter de gældende kostråd for diabetikere. Hovedparten af maden bestod af kulhydrater i form af rugbrød, kartofler, ris og pasta. Men i slutningen af året satte hun sig ind i, hvad Sense er, hun så guidevideoerne på nettet og funderede over det i et par dage. Den 4. januar 2016 gik hun i gang.

– Jeg laver den samme slags mad, jeg altid har lavet. Det var noget af det ved Sense, der tiltalte mig allermest. Under vægttabet spiste jeg kød og grøntsager, mens familien også fik kartofler, ris eller pasta, fortæller hun.

Suzy tabte sig 40 kilo og opfandt slankekuren Sense

Læs alt om Sense i Ude og Hjemme

Du får:

  • En guide til Sense

  • Gode råd - også til dig med diabetes

  • 12 helt nye og sunde opskrifter på sommeren grill-mad fra Suzy Wengel selv

Det er i Ude og Hjemme nr. 23, der kan købes fra onsdag den 7. juni.

6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense

En snack skader ikke

Meget hurtigt så hun en forandring på vægten, og hun havde brug for at have tæt kontakt til diabetes-sygeplejersken, så insulinen kunne blive reguleret. Vægttabet betød nemlig, at blodsukkeret ofte dykkede.

– Jeg kunne ikke nå at regulere medicinen ind efter mit vægttab. Jeg er flere gange vågnet om natten med lavt blodsukker. Det første halve år havde jeg altid juice og en myslibar i tasken og i bilen, fortæller hun.

Birgitte tabte sig på trods af, at hun spiste lidt ekstra. I dag vejer hun 66 kilo, det passer fint til hendes 170 cm – og hendes blodsukker er blevet så stabilt, at hun nu har halveret sin insulin.

Minus 23 kg på 8 måneder: Nemt med Sense

– Jeg kan fint holde mit blodsukker stabilt med tre måltider om dagen. For mig er det ikke nødvendigt at spise seks gange om dagen, som Sundhedsstyrelsen ellers anbefaler til diabetikere, fortæller Birgitte.

Hun lever stadig efter Sense-principperne, men spiser lidt mere stivelse end under vægttabet.

Efter et år med Sense konstaterede øjenlægen, at forandringerne i hendes øjne næsten var væk, ligesom hendes langtidsblodsukker er faldet mærkbart.

Bemærk: Hvis du har diabetes, så allier dig med din diabetessygeplejerske eller læge. Under et vægttab vil der være behov for at justere insulinen.

Sponsoreret indhold