Sund

Bliv slank inden nytår med 3-dages kuren

27. december 2017 af Marianne Knudsen, Foto: Morten Mejnecke
24-årige Christina Sommer testede 3-dages Kuren og blev vildt overrasket over resultatet: Hun havde tabt knap 4 kilo på rekordtid - endda uden at føle, hun havde været på kur.
slankekur

Hotdogs, vaniljeis og Tuc saltkiks er nok ikke lige det, de fleste forbinder med en slankekur. 24-årige Christina Sommer undrede sig da også lidt, da hun nærlæste madplanen til 3-dages Kuren, som hun havde sagt ja til at teste for Ude og Hjemme. Men hun valgte at springe ud i det − og efter tre dage med den mærkværdige madplan har hun ikke fortrudt. Knap fire kilo er forsvundet, og det er så overraskende, at Christina må stige på vægten et par gange for lige at være helt sikker.

− Jamen, kan det virkelig passe? udbryder hun overvældet og glad, da hun for tredje gang må sande, at badevægten lander præcis på det samme tal, uanset hvor mange gange hun stiger op på den.

Christina fortæller, at hun slet ikke nåede at føle, at hun var på slankekur, før den var ovre. Samtidig har følt sig mæt det meste af tiden.

− Jeg har været overrasket over, hvor meget jeg egentlig måtte spise, og især morgenmaden og frokosten lagde en god bund, så jeg ikke har gået rundt og været sulten, fortæller Christina, der aldrig før har spist tun, rødbeder og vaniljeis på samme tid.

− Måltidernes sammensætninger er altså ret underlige, men det smagte nu fint nok alligevel. Jeg havde egentlig slet ikke behov for vaniljeisen, men jeg spiste den alligevel for at følge madplanen 100 procent, siger hun og smiler.

For hende var det også en klar fordel, at madplanen ikke krævede, at hun skulle stå i køkkenet i timevis for at lave mad. De var så simple, og der var mere tale om en anretning end tilberedning for nogle af opskrifternes vedkommende.

− Det var virkelig nemt. Især med mit arbejde, hvor jeg har skiftende morgen- og aftenvagter. Maden er nem at have med på farten.

Om aftenen på andendagen mærkede Christina dog sukkertrangen komme snigende, og så valgte hun ganske enkelt at gå tidligt i seng.

Det bedste boost

− Det er ret effektivt, så det kan jeg anbefale, lyder rådet fra Christina, der håber, at den effektive 3-dages kur kan være et godt skub til, at flere kilo ryger af. Hun er 165 cm høj og vil helst ned på 65 kilo, som hun vejede for nogle år siden. Det var inden, hun fik arbejde i en bagerforretning.

− Jeg fik smag for romkuglerne. Det var simpelthen for fristende at stå blandt alle de kager. Det var medvirkende til, at jeg kom ind i en dårlig rytme. I dag når jeg ikke altid morgenmaden, og frokosten kan godt bare være en bolle fra Netto eller en hurtig energidrik. Og så går jeg kold ud på eftermiddagen, hvor jeg ikke er så god til at få smurt en rugbrødsmad, men i stedet snupper en chokoladebar eller nogle vingummier i skuffen.

Aftensmaden består oftest af et stykke kød og nogle grøntsager, men senere foran fjernsynet går der hygge i den med slik.

− Mit blodsukker kører op og ned, og det vil være rart at kunne holde det stabilt. De sidste tre dage har jeg jo kunnet mærke den forskel, det gør. Jeg har haft mere energi, og jeg har tabt mig. Det betyder rigtig meget for mig, for jeg synes jo heller ikke, det er sjovt at veje 15 kilo mere, end jeg har lyst til.

Hun har i hvert fald fået mod på at fortsætte vægttabet og udelukker ikke, at hun vil snuppe en ny omgang af 3-dages Kuren på et senere tidspunkt.

− Jeg tror, jeg vil bruge den som et boost i de perioder, hvor vægttabet står stille. For motivationen stiger virkelig, når man får så godt et resultat, som jeg har fået, siger Christina, der både kan se og mærke, at hun har smidt nogle kilo.

− Mine bukser sidder meget løsere, og jeg kan mærke, at jeg ikke er så oppustet. Det er en skøn følelse.

I Ude og Hjemme nr. 52 får du:

  • Madplan for alle tre dage
  • Indkøbsliste
  • Tips til, hvordan du holder kuren
  • Oversigt over, hvor mange kalorier der er i forskellige produkter

Sponsoreret indhold