Chokolademousse til Sense Kuren

Fristende opskrift til Sense Kuren: Chokolademousse
Ingredienser til chokolademousse
4 pers
100 g mørk chokolade, 70 %
2 bægre æggeblommer
2½ spsk. sukker
2 spsk. piskefløde, 38 %
2 bægre æggehvider
Pynt:
4 appelsinbåde
Citronmelisse
Hent flere opskrifter til Sense Kuren her
Fremgangsmåde til chokolademousse
Smelt chokoladen over vandbad og afkøl den let. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er lysegult og skummende. Pisk fløden og vend chokolade og piskefløde i æggemassen. Pisk hviderne helt stive i en ren skål. Piskeriset skal være helt rent, ellers stivner de ikke. Vend de piskede hvider i chokolademassen ad to omgange.
Fordel moussen i fire portionsglas. Pynt med en appelsinbåd og citronmelisse.
På din tallerken
Et portionsglas med en fjerdedel af portionen.
Sense-tallerkenmodel
Desserten fylder en halv spisekasse.
Alternativ til chokolademousse: Æblekage med sprøde rugflager