Sund

Derfor får du blærebetændelse

23. august 2012 af Jerk W. Langer
Bliv klogere på, hvorfor det nogle gange gør ondt, når du er på toilettet.
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Gennem årerne er der foretaget flere kliniske afprøvninger af tranebær mod blærebetændelse og andre urinvejsinfektioner. nu har en forskergruppe foretaget en samlmet vurdering af 13 studier med i alt 1616 deltagere.

Deres positive konklusion er, at tranebær sænker risikoen for blærebetændelse, især hos kvinder der plages af gentagne blærebetændelser. - det vil sige tre eller flere anfald om året. Også børn kan have nytte af saften.


Læs også: Sådan får du vand nok


Rammer kvinder
Blærebetændelse forårsages især af colibakterier fra fordøjelseskanalen. Tranebær indeholder aktive stoffer, som forhindrer colibakterier i at sætte sig fast på indersiden af urinvejene. Mere præcist synes de, at blokere fangarme på bakterierne ud med urinen.
En kvinde får væsentlig oftere blærebetændelse end en mand, fordi urinrøret er betydeligt kortere, så bakterierne lettere trænger op i blæren.


Blærebetændelse svier og brænder, og man har konstant tissetrang, selv om der måske kun kommer få dråber ad gangen. Det gør ondt over blæren, og selv om man lige har tisset, føles blæren ikke tom.

Sådan får du en sund og lækker madpakke

Sponsoreret indhold