Sund

Derfor skal du spise yoghurt hver dag

21. februar 2014 af Mette Skøtt, Foto: AOP
Det smager godt og nu er det også videnskabeligt bevist, at du bør spise en portion yoghurt hver dag, for så nedsætter du risikoen for at få diabetes.

Der er mange gode grunde til at huske morgenmaden, og nu er der endnu en som kan gøre, at du nedsætter din risiko for at udvikle type 2-diabetes med en fjerdedel og hvem vil ikke gerne det?

Der er godt nok ikke frit valg på morgenmadshylden, det skal være yoghurt, du spiser, skriver The Telegraph.

Ost hjælper også


Det er Cambridge Universitet, som står bag undersøgelsen, og forskerne er kommet frem til, at spiser du hver dag en portion yoghurt, vil du nedsætte din risiko for type 2-diabetes med 28 procent. Samtidig fortæller forskerne, at andre mælkeprodukter som fromage frais, ost og hytteost også ser ud til at beskytte.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke springe morgenmaden over

Mere end 4000 personer er blevet undersøgt og fulgt nøje af universitetets forskere i over 11 år, så der er blevet spist og drukket meget undervejs. Alt sammen noget forskerne har kigget på og til sidst har de samlet alle resultaterne, som blandt andet viste at yoghurt er godt for dig.

LÆS OGSÅ: Mangler du inspiration? Få 10 lækre opskrifter på yoghurt

Fyldt med vitaminer

Yoghurt er fyldt med gode vitaminer, proteiner og mineraler, så der er alt mulig grund til at gå om bord i et bæger af den hvide spise. Og ifølge forskerne bør du gøre det, for det er en god forebyggelse:

-Disse undersøgelser fremhæver, at bestemte fødevarer kan spille en vigtig rolle i forebyggelsen af type 2-diabetes.

I en tid, hvor vi har masse af beviser for, at indtagelsen af fødevarer med meget tilsat sukker, er dårlige for vores heldbred, er det meget betryggende også at have viden, der fortæller at fødevarer som yoghurt og andre fedtfattige mælkeprodukter, kan være godt for vores helbred, siger Doktor Nita Forouhi fra Cambridge Universitet.

LÆS OGSÅ:Det er snart fastelavn, så hvorfor ikke forkæle ungerne med en lækker fastelavnsbolle

Og den gode doktor har jo ret. Det er en opløftende nyhed, som kun kan gøre morgenmaden endnu dejligere, hvis altså du er en af dem, der kan lide og tåle mælkeprodukter.

Sponsoreret indhold