Sund

Drop energidrikke hvis du vil tabe dig

18. september 2013 af Redaktionen | Foto: All Over
Det er fristende at snuppe en energidrik, hvis man er udmattet og tørstig. Men energidrikke indeholder meget sukker, og du risikerer at blive træt igen, når blodsukkeret falder.

Mange tyr til energidrikke for at få ekstra energi, men effekten har det med at udeblive, når blodsukkeret falder efter et stykke tid.

LÆS OGSÅ: Vil du prøve en effektiv slankekur? Her er en guide til 9 af tidens mest populære slankekurePopulære artikler fra Slankeklubben

Meld dig ind i Slankeklubben og få ISIS startpakke.

Tilmeld dig nu >>
Træningsøvelser for hele kroppen, så du kan træne hjemme i stuen.

Hent øvelserne her >>
7 tips til at undgå sukkertrang i hverdagen.

Se, hvordan du styrer udenom sukkeret her >>
5 tips til en sund morgenmad, som giver energi resten af dagen.

Se dem her >>

- Energidrikken har et højt indhold af koffein, og det er indholdet af dette, der nogle gange gør, at vi vælger energidrikken fremfor andre drikkevarer, når vi ønsker et energiboost, forklarer diætist Lisa Bolting.

LÆS OGSÅ: Gå dig til mere energi

- Som vi kender det fra kaffe, har koffein en opkvikkende virkning, og da en energidrik for det meste indeholder samme mængde koffein som en almindelig kop kaffe, vil man efter at have drukket drikken også få følelsen af mere energi, siger hun.

LÆS OGSÅ: Undgå maveforgiftning

Pas må mængden
Men når energien skal have et boost vha. en energidrik, er det vigtigt at holde lidt igen - især i forbindelse med et vægttab.

- Energidrikken indeholder en lige så stor mængde sukker som sodavand. Sukker er et simpelt kulhydrat, som hurtig optages i blodet og derfor giver energi. Men kort tid efter vil sukkeret optages af kroppens celler og dit blodsukker vil falde kraftigt igen, hvilket medfører, at du bliver endnu mere træt end før. Dette er samtidig med til, at energidrikken også indeholder mange kalorier, siger Lisa Bolting.

Tænk på alternativer
Så hvis du har brug for energi, skal du måske overveje at ty til andre drikke- eller madvarer.


Vil du have hjælp til dit vægttab, så meld dig ind i Ude og Hjemme Slankeklubben.
Sunde kager du gerne må spise

Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold