Sund

Dukan Kuren: Guide, madplan og opskrifter

27. december 2014 af Maria Rasmussen, Annemette Barbré og redaktionen, Foto: Jacob Ljørring
Dukan kuren er en effektiv slankekur, som sikrer et hurtigt vægttab. Slankekuren er en alternativ proteinkur udviklet af den franske læge Pierre Dukan, og slankekuren er hurtigt blevet en international slanke-succes. Kurens 4 faser sikrer dig nemlig et varigt og hurtigt vægttab uden sult. Lær alt om Dukan-kurens 4 faser her, og få lækre opskrifter med på vejen!

Dukan kuren er en effektiv slankekur, opfundet af den franske læge Pierre Dukan, og har gået sin sejrsgang over hele Europa og USA. I Frankrig har flere end 10 millioner tilfredse brugere tabt sig med Dukan kuren, og i England er professor Pierre Dukans diæt den bedst sælgende i år. Læs hvorfor Dukan kuren er en kæmpe succes her.

Køb Pierre Dukans bog "Dukan Diæten" HER >>

I denne artikel giver vi dig alt hvad du skal bruge til Dukan kuren:

  • En guide til Dukan kuren
  • En madplan til hver af de fire faser i Dukan kuren
  • Eksempel på opskrifter til de to første og sværeste faser i Dukan kuren
  • Historier fra kvinder, der har haft et stort og hurtigt vægttab med Dukan kuren

Gå ind på slankeklubben.dk for at få endnu flere opskrifter, kostplaner og succeshistorier til Dukan kuren

Superslanke Kate Middleton sværger til Dukan. Hun er én af årsagerne til, at slankekuren er en kæmpesucces i England.

Kendisser som Kate Middleton, Nicole Kidmann og Jennifer Lopez er omvandrende reklamesøjler for Dukan kuren, der garanterer et hurtigt vægttab - og samtidig giver dig opskriften på, hvordan du holder idealvægten resten af livet uden at lide afsavn.

Lyder det for godt til at være sandt? Jamen det er den ikke.

Varigt og hurtigt vægttab med Dukan kuren

Denne effektive slankekur er ideel for dig, der allerede har forsøgt utallige slankekure uden det forventede resultat. Måske har du tabt dig, blot for at konstatere, at alle kiloene - og sikkert flere til - er røget på igen i løbet af kort tid.

Dukan kuren lover dig et vægttab, der holder resten af livet. Og hvis du blot følger nogle simple regler, kan du spise lige, hvad du vil seks af ugens syv dage. Uden nogensinde at tage på igen.

Denne effektive slankekur er for dig, der søger hurtige resultater. For dig, der har brug for at spise dig mæt hver dag. For dig, der elsker kød - og for dig, der ikke gider at veje din mad eller tælle kalorier.

Dukan kurens begrænsninger

Der er ingen grænser for, hvor store mængder mad, du må spise, når du følger Dukan kuren. Du skal blot følge de regler, der gælder for de fire faser, så vil du opdage, hvor hurtigt og nemt, du når dit mål.

Er der da slet intet dårligt at sige om Dukan kuren? Jo, denne effektive slankekur duer ikke til vegetarer, for i første fase, som Pierre Dukan kalder "angrebsfasen", må du stort set kun spise kød, fisk og skaldyr.

Der kan forekomme forstoppelse og træthed i denne første fase. Men vi lover dig, at disse få bivirkninger hurtigt er overstået. Og når de første kilo begynder at rasle af, vil du helt sikkert synes, det er en lav pris at betale for dit nye, lette liv.

Madplan til Dukan kuren - de fire faser

De fire faser i Dukan kuren er kort fortalt opdelt i Angrebsfasen, Vekselfasen, Konsolideringsfasen og Stabiliseringsfasen.

Når du er færdig med Vekselfasen er du halvvejs, og det er her du gør status over, om du har opnået det ønskede vægttab, eller om du vil begynde forfra med Angrebsfasen for at tabe dig yderligere inden du går videre til fase 3, Konsolideringsfasen.

Madplan til fase 4:
Stabiliseringsfasen

 

Opskrifter til Dukan kuren

Her får du lækre opskrifter til Dukan kuren. Opskrifterne er til fase 1 og 2, hvor det kan være svært at finde inspirationen selv. Under fase 3 og 4 kan du bruge de samme opskrifter, men du har også mulighed for at tilføje flere madvarer til din kostplan.

Opskrifter til Angrebsfasen (fase 1)
Alle opskrifterne til fase 1 kan også bruges i de andre faser. Når du er færdig med første fase, kan du veksle hveranden dag mellem disse opskrifter, og hveranden dag kan du tilføje grøntsager - se opskrifterne til fase 2.

Læs mere om fase 1 (Angrebsfasen), se fødevarelisten og få endnu flere opskrifter til din madplan her

Morgenmad

Dukan Kurens fase 1

 

Opskrift på madpandekager
Madpandekagerne er en god måde at få din daglige dosis havreklid under hele Dukan Kuren.
 

 

 

Morgenmadssmoothie fra Slankeklubben.dk
 

 

 

 

Frokost - Dukan Kurens fase 1

Æggeruller med laks

 

 

Aftensmad - Dukan Kurens fase 1
 

Opskrift på marineret kylling på spyd

 

 

Dessert - Dukan Kurens fase 1

Amerikanske pandekager med vanille og kanel fra Slankeklubben.dk

 

 

Opskrifter til Vekselfasen (fase 2)

Husk i fase 2 at veksle hveranden dag mellem opskrifter med både kød og grønt, og rene protein-opskrifter som i fase 1.

Morgenmad

Dukan Kurens fase 2

Kyllingesalat på grøn bund fra Slankeklubben.dk

 

Aftensmad

Dukan Kurens fase 2

Opskrift på "sushi"

 

 

 

 

 

Opskrift på rabarbermuffins

 

 

 

 

 

 

Skyrfromage fra Slankeklubben.dk

 

Læsernes vægttab med Dukan kuren

Mange af vores læsere har opnået imponerende resultater ved at følge Dukan, til trods for tidligere fejlslagne slankekure. Lige her kan du læse om deres erfaringer med denne effektive slankekur.

5 kvinders bedste tip til at følge
Dukan-kuren

 

Få hjælp til din slankekur med Ude og Hjemmes slankeguides

 

 

 

 

Sponsoreret indhold