Sund

En pause kan ændre dit liv

2. september 2013 af Birgitte Nymann, foto: All Over Press
Sådan bliver du bedre til at mærke, hvad der er rigtigt og forkert.

Pauser giver os tid til eftertanke, og derfor er de gode. Mange af os får dog alt for få pauser, fordi vi har så travlt med at gøre en masse, der skal gøre os glade. Det paradoksale er, at det er svært at være glad og lykkelig, hvis du ikke har pauser.

Ferier giver skilsmisser

Birgitte Nymann

Mange ægtefolk bliver skilt efter sommer- eller juleferien. Nogle mennesker siger, at det skyldes, at de har brugt tid sammen og fundet ud af, at de ikke gider hinanden mere.

Jeg tror, at det skyldes, at vi har "pause" fra hverdagen og dermed bedre kan mærke, hvad der er rigtigt og forkert.

Læs også: 20 råd til et bedre liv

Tag tid til at mærke efter

Det samme gælder jobsituationen. Mange mennesker skifter job lige efter de lange ferier, og det skyldes også, at pausen giver tid til refleksion og til at mærke efter.

Hvad med at have det sådan hele året, i stedet for at det kun er efter dine ferier, du bliver inspireret til at gøre nye ting? Du skal bare sørge for at have nogle pauser fra hverdagens gøremål.

Sådan lærer du "at være"

Sæt et stopur til at ringe efter 30 minutter, og sæt dig godt til rette i din bedste stol, hvor du ikke laver andet end at sidde der.

Det er ikke sikkert, at der kommer de store åbenbaringer den første gang, for hvis du ikke er vant til at holde pauser fra gøremål, er det en præstation i sig selv at sidde stille uden at lave noget.

Giv dig selv to-tre uger med 10-30 minutters pauser dagligt, hvor du ikke foretager dig andet end "at være" - og se, om det ikke giver dig indsigter, mål og mening. Jeg vil næsten vædde på det.

Læs også: Så nemt løfter du dit humør

Sponsoreret indhold