Sund

Få motion med sommerens aktiviteter

6. juli 2013 af Line Kalum Jarlkov, SlankeDoktor.dk / Foto: All Over Press
Sommeren byder op til spisning og aktivitet i naturen. Her får du en lille guide til at skyde genvej til et sundere liv - lad kost og sundhed blive en naturlig del af dit liv.

Med små skridt kan du og din familie gå en sundere livsstil i møde. Hvis motion først går hen og bliver et større projekt, er den let at droppe. Men husk på, at jo mere energi du bruger, jo mere overskud og velvære får du igen. Så hvorfor ikke gøre det nemmere for dig selv, ved at bringe aktivitet ind i hverdagen og så samtidig kunne glæde sig over at få ordnet alt muligt i hjemmet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: 10 tips til en sund sommer

Brug energi på maden

Ude og Hjemme Slankeklubben hjælper dig til et fornuftigt vægttab!

Det får du i Slankeklubben:

Diætist Lisa Bolting

• Din egen diætist.
• En personlig kostplan.
• Kalorieberegner.
• Slankefællesskab.
• Slankeopskrifter.
• Mad- og motionsdagbog.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores slankeklub!

TILMELD DIG HER >>

At slæbe indkøbsposer, cykle til og fra arbejde/skole, stable brænde, støvsuge, slå græs og hoppe i sjippetorv - alle bevægelser har sin ret og den friske luft gør underværker!
Det samme gælder maden vi indtager - hvis vi bare bruger lidt energi på at gøre det sjovere og sundere at spise ude, så giver det en fantastisk følelse af velvære - og ikke mindst kvalitetstid med familien.

Her får du nogle gode tips til at komme ud i det blå med mad og motion.

Gør madpakken til en picnicfest

? Hvor kan I tage hen med en madkurv? Er der steder i haven eller i ejendommens gård, hvor I aldrig har været? Kan I holde picnic i det store træ eller finde en solrig plet på den anden side af plankeværket? Er der en sø eller park i nærheden? Kan I cykle til en strand og samtidig snuppe en dukkert i havet?

? Fyld picnickurven med grove salater og gnavegrønt som ærter, snackgulerødder og radiser.

? Pak evt. hummus, torskerognssalat og andet pålæg i plastikbokse for sig. Rør evt. pålægget med frosne majs eller ærter, så det holder sig koldt. Tag også grovbrød, salat og sandwichgrøntsager med, så alle kan samle en frisk og sprød sandwich.

Få sunde og lækre opskrifter til picnic-kurven her >>

Lækker dessert

? En moden melon, der bliver skåret ud på stedet, er en lækker dessert sammen med jordbær. Hindbær eller andre frugter i sæsonen.

? Frosne bær eller vindruer er gode isterninger i vandflasken. De giver også lidt smag og farve til vandet. Prøv også med kviste af friske urter som rosmarin, mynte og basilikum, der holder smagen i vandet frisk.

? Lav et bål - det er hyggeligt at samlet om og sammen lave lækker, sund mad og så luner det når solen går ned.

? Hvis I drikker vand til maden, når I er på picnic, kan der til gengæld blive plads til at cykle forbi ishuset på vejen hjem - men nyd med omtanke!

LÆS OGSÅ: 5 tips til at sætte skub i forbrændingen

Tag også ud i gråvejret

Gråvejr er også fint til en udflugt. Måske bliver den lidt kortere, end når solen skinner.

Det er så hyggeligt at tage frokosten eller aftensmaden med ud under åben himmel i stedet for at sidde indenfor med en flok krudtugler, der alligevel trænger til at få brændt en masse krudt af.

Gør familien mere fysisk aktive i hverdagen

? Slå græsset med gammeldags skubbemaskine i stedet for den benzindrevne. Du får gratis sved på panden samt ømme mave- og benmuskler.

? Hæng vasketøj på tørresnor i stedet for at smide det i tørretumbleren.

? Vask fliser med håndkræft i stedet for en elektrisk maskine til formålet.

? Sluk fjernsynet og tag en udendørs konkurrence i armlægning, englehop og sjippetorv.

Aktivitetshjørne

? Anskaf cykeltasker, så alle kan købe ind på cykel.

? Lav et udendørs aktivitetshjørne med spil, ethjulet cykel, elastik, sjippetorv, hulahopring, hoppebold, stangtennis mm.

? Anlæg en petanquebane og øv til mesterskabet i løbet af sommeren.

? Renover gamle sager i stedet for at købe nye.

? Tag på en fælles tur, hvor nogen jogger mens andre cykler, løber på rulleskøjter eller løbehjul - og byt evt. undervejs.

Drop "taxakørsel" med børnene

? Puds vinduer ude og inde i stedet for at lade vinduespudseren gøre det.

? Gå tur med hunden sammen eller på skift hver aften i stedet for at lukke den ud i haven.

? Undlad "taxakørsel" med børnene, og cykl i stedet med dem.

? Er der gør det selv-projekter, som I har udskudt? Mangler I at rense tagrender, grave ud til køkkenhave, hugge brænde til vinteren eller fjerne et fældet træ?

Gå hjem fra jobbet

Efter en travl dag på arbejdet er det oplagt at cykle eller gå hjem. Et lille, afslappende frirum væk fra stress og jag gør underværker - og du vil med sikkerhed aldrig komme mere stresset hjem.

Kilde: Bogen "Grove løjer"

Gør det søde sundt

Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold