Sund

Farlig influenza rammer landet snart

1. december 2016 Anne Kristensen
Foto: Pantherstock
Den alvorligste influenza-type, influenza A, forventes snart at bølge hen over landet. Særligt børn og ældre er udsatte, advarer Statens Serum Institut.
Influenza kan ramme før jul

Højsæsonen for influenza er normalt i slutningen af januar og begyndelsen af februar, men noget tyder på, at influenza-virussen rammer tidligere i år – måske lige før jul.

Og der er desværre tale om influenza A, som er den alvorligste influenza-type. Influenza B er den mildere version, hvor de klassiske symptomer som feber, hovedpine, snot og smerter i kroppen føles knap så voldsomme.

Influenza i omløb

Det er Statens Serum Institut, som advarer mod en snart forestående Influenza A-bølge, da 19 personer i løbet af de seneste uger har fået konstateret influenza A.

Derfor skal du huske at spise, når du har influenza

- I uge 47 fik 19 patienter påvist influenza A, hvilket er næsten fire gange så mange som i ugen før. Dette tyder på, at influenza-virus begynder at være i omløb, og dette er relativt tidligt i forhold til de foregående seks sæsoner,' skriver Statens Serum Institut i deres nyhedsbrev, Influenza-Nyt, ifølge BT.

Børn og ældre særligt udsatte

Det er særligt børn og ældre, som rammes hårdt af influenza, advarer Statens Serum Institut.

Influenza-vaccination: Godt eller skidt for gravide?

- Børn er altid særligt udsatte for influenza-infektion, da de ikke har opbygget naturlig immunitet over for så mange influenza-virus. Derudover er influenza A H3N2 kendt for særligt at gå ud over de ældre i modsætning til fx influenza B, der dominerede sidste år, lyder det i nyhedsbrevet.

Bliver du eller dine børn ramt af influenza, er det vigtigt at få masser af hvile og væske. Tag evt. febernedsættende og smertestillende medicin som f.eks. paracetamol – og søg læge, hvis symptomerne fortsætter efter en uge.

Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis dit barn rammes af influenza >>

Undgå influenza - Jerk W. Langers 11 bedste råd:

Slip for influenza - 11 gode råd

Sponsoreret indhold