Sund

Fire løgne kvinder fortæller sig selv

19. februar 2014 af Mette Skøtt, Foto: AOP
Livet kan være hårdt, men vi kvinder har tendens til at gøre det lidt sværere for os selv, end det behøver at være, fordi vi fortæller os selv en masse løgne. Se de fire største her.

Ind imellem laver vi falske statements for os selv, som ikke bare er urigtige, men også direkte hæmmende for os og den måde, vi går gennem livet på. Oprah.com har kigget nærmere på nogle af de ting, vi bilder os selv ind, er i vejen for os, og afliver dem.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

1.
Jeg er som jeg er

Nej du er ikke bare, som du er. Du er ikke en mursten i et hus fastspændt mellem andre sten. Du er mere kompleks end som så. Du er stærk, du er dynamisk og din personlighed indeholder mange nuancer af både godt og skidt, og du vil altid være i bevægelse. Du er derfor ikke bare, som du er.

I forskellige situationer vil du optræde forskelligt, hvis du enten er vred eller glad, og nye facetter af dig vil dukke op og spille ind på din personlighed. I disse tilfælde har du også et valg.
Du kan vælge, at opføre dig hysterisk eller med ro, du kan vælge at miste dit temperament eller trække vejret tre ekstra gange, og du kan vælge at være god ved andre eller slem.

Så når du tænker, "jeg er som jeg er," så kan du i virkeligheden være den udgave af dig selv, som du ønsker. Husk det og bestem selv, hvem du vil være.

LÆS OGSÅ: Drømmer du også uden at gøre noget ved det. Få hjælp til at gøre drømmene til virkelighed

2.
Jeg er uheldig

Det er en måde at fralægge sig ansvaret på og sige, at de ting der sker i mit liv, dem fortjener jeg ikke. Prøv i stedet af fortæl dig selv sandheden. At visse ting sker, fordi du selv er skyld i dem og/eller af en eller anden mærkelig grund, som måske fører noget andet med sig. Det kan være lærdom, bedre ting eller en form for handling.

Ifølge Oprah.com skal du fortælle dig selv, at intet i livet sker uden en grund. Og når dårlige ting sker, så giver det en mulighed for at vælge anderledes en anden gang, gå i en anden retning eller lave om på nogle af de valg, du har taget i fortiden. Der er nemlig ikke noget "held" involveret i dit liv, det handler om at lære at tage ved lære af livet.

LÆS OGSÅ: Stop dit brok. Sig fra eller gå! Se hvordan du tager ansvar for dit kærlighedsliv

3.
Verden er for meget for mig

Det er en sætning, som fratager dig ansvaret for at indse, at din verden på mange måder ser ud, som du har valgt den skal se ud. Du har selv sagt "ja" til jobbet, du har selv valgt ikke at sige op og ja så er der selvfølgelig alle de episoder, der sker hvor du ikke har et valg….hvis kæresten går, hvis din mor falder og brækker benet, hvis din bil bliver stjålet. Men du har et valg bagefter og her er det vigtigt, at gøre sig selv bevidst om de valg.

Verden er kun for meget, hvis ikke du bliver bevidst om de ting, som sker i den med dig i den. Bliver bevidst om din handlingsmønstre, træffer bevidste beslutninger og lærer dig selv at kende. Du har (næsten) altid et valg.

LÆS OGSÅ: En pause kan ændre dit liv

4.
Jeg har ingen grund til at leve

Det er en af de tunge påstande, og måske derfor også den største løgn af alle. For selvom det føles sådan, så har du faktisk én grund til at leve. Du har dig.

Hele dig har en masse potentielle ting at give væk til andre, og det er grundlæggende derfor du er født. For at give ting væk. Give kærlighed, give omsorg, give glade ord, give skideballer (som folk kan lære af), give tryghed, giv kram og meget meget mere.

Oprah.com beskriver dit liv som et evigt forår, også selvom det føles som den mørkeste vinter, for dit liv har et formål og alt i det fortjener at få lov til at være til. Dit formål er at forene din personlighed med din sjæl og give de ting væk til omverden, som du har indeni dig og som kan tjene andre.

Sponsoreret indhold