Sund

Guide: 3 tip til psykologer på skærmen

24. november 2021 Af Anna Møller. Foto: Panthermedia
Er du nysgerrig efter at vide, hvordan parterapi fungerer – og blive inviteret helt ind i andre menneskers kriser – så findes der både serier, film og podcasts, hvor man kan opleve psykologer på tæt hold – uden selv at slænge sig på divanen og krænge hjertet ud.

1. Dokumentarserie

”Parterapi – elsker du mig stadig?” med amerikanske Orna Guralnik, der havde dansk premiere på DR3 i januar, er en fantastisk spændende dokumentar med – ikke overraskende – forskellige par i terapi. De slås med hver deres problemer, både internt i parrene og som individer, og gennem Orna Guralniks skarpe sans for samtalens små magtdynamikker rykker de fleste par sig gennem deres forløb. Men ikke alle ...

”Parterapi – elsker du mig stadig?”, sæson 1 og 2, kan streames på DRTV.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

2. Film

“The Shrink Next Door” handler om det bizarre forhold mellem en psykiater og hans patient gennem 30 år, og serien er utroligt nok inspireret af den sande historie om Marty og den terapeut, der ændrede hans liv ... for så at overtage det. Paul Rudd spiller psykiateren Dr. Ike, der skal lære Marty at sætte tydeligere grænser, mens Will Ferrell har rollen som patienten Marty – så der er med andre ord en humoristisk vinkel på historien om at lægge sit liv i hænderne på en terapeut.

“The Shrink Next Door", premiere 12. novemberpå Apple TV.

3. Podcast

”Jeg forstår, at sorgen sidder i kroppen, men jeg har ingen anelse om, hvordan man så får den ud.” Sådan skriver Katrine Marie Guldager et sted i “Det samme og noget helt andet”. Bogen, der udkom tidligere i år, handler om den korte periode, hvor forfatteren mistede både sin nære veninde og sin far på voldsom vis, og hvor der efterfølgende opstod uoverensstemmelser over arvegods i den sammensatte hippiefamilie. Katrine Marie Guldager faldt helt udenfor, og i podcasten ”Fremmed i familien” dykker hun dybere ned i den problematik. For hvorfor kan det til tider føles, som om man er fremmed blandt sine nærmeste? I podcasten taler Katrine Marie Guldager med psykologer, psykoterapeuter og eksperter om, hvorfor det kan være nødvendigt at bryde med sin (dysfunktionelle) familie. Hvert afsnit varer omkring en time.

”Fremmed i familien”, Politikens Forlag i samarbejde med femina.

Sponsoreret indhold