Sund

Holbæk Modellen: Mickey og mor taber sig sammen

9. februar 2016 af Joan Andersen. Foto: Morten Mejnecke
Mickey var 9 år og vejede 49 kilo, da han og hans mor, Jannie, første gang mødte slankelægen fra Holbæk. Siden har de fundet vejen til et forhåbentligt varigt vægttab, men de har også fundet ud af, hvor lidt der skal til, før vægten sniger sig op igen. Mellem 70 og 90 procent opnår et varigt vægttab med Holbæk Modellen.

Familien får kun junkfood hver tredje måned. Slik, chips og sodavand findes kun fredag aften. Hverdagen er fyldt med sund og varierende kost, motion og strenge regler, de gør alt for at følge.

Det er nødvendigt, for Mickey vejer for meget. Så meget, at han i mere end to år have været patient i ”Enheden for overvægtige børn og unge i Holbæk”.

Mellem 70 og 90 procent af børnene opnår et varigt vægttab med Holbæk Modellen.

LÆS OGSÅ: Tv-lægens brevkasse: Mine børn siger jeg lyver

Den hårde kamp

I dag er Mickey 11 år og vejer 72 kilo. Det er for meget til hans 158 cm. Han sidder foran overlæge og slankeekspert Jens-Christian Holm og ser lidt betuttet ud. Det sidste år er han vokset 8 cm, og har taget 12 kilo på. Alene de sidste tre måneder er der røget 5 kilo på.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Lige så snart han holder pause med fodbold, stiger vægten. Det går sindssygt stærkt, siger Mickeys mor, Jannie Jørgensen, 38, fra Stenlille på Sydvestsjælland.

Hun har tabt sig 6 kilo siden i sommer ved at følge lægens råd og sørge for, at Mickey får de rigtige madvarer og ikke for mange af dem.

- Selv om I gør det godt, så er det ikke godt nok. Det er ikke mig, der siger det, det er vægten, forklarer Jens-Christian Holm alvorligt.

LÆS OGSÅ: Ubberup-kuren: Ea har tabt sig 12 kilo

Kroppen kæmper imod

– Når man gør alle de her gode ting, synes kroppen, det er en dårlig idé. Den skruer ned for temperaturen, for stofskiftet, fertiliteten, evnen til at bekæmpe infektioner og alle mulige dagligdags funktioner, forklarer han.

– Kroppen sparer på energien, så man taber sig langsommere. Derfor skal man have styr på alting. Det er ubarmhjertigt, pointerer han.

– Hvad skal vi lave om? spørger moderen.

– Kun seks ting mangler. 20 andre ting har I på plads, siger Jens-Christian Holm.

– Det er vigtigt at cykle i skole dagligt. Og ingen saftevand i skolen. Heller ikke, selv om det er light. Mange light-produkter indeholder stadig sukker, og selv om der ikke er sukker i, smager det af sukker og inspirerer til at spise sukker. Det giver anledning til sukkerafhængighed. Drik vand i stedet for, forklarer han.

Der findes ingen gylden mellemvej. Kroppen er nådesløs. Hvis familien glemmer et par regler fra listen, nægter fedtet at slippe.

– Vil du helst drikke saft eller tabe dig? spørger han Mickey.

Drengen er ikke i tvivl. Selv om Mickey kun er 11 år, ved han mere om vægttab end mange voksne. Han har forstået, at det er nødvendigt at følge alle reglerne, for han vil ikke være tyk.

LÆS OGSÅ: Josephine mistede datter, kæreste og ufødt barn: Venter tvillinger efter tragedien

Læs alt om Holbæk Modellen i Ude og Hjemme nr. 6, der udkommer onsdag den 10. februar 2016.

Her får du:

  • Holbæk Modellen præsenteret af opfinderen selv, slankeguru og overlæge Jens-Christian Holm.
  • Holbæk Modellens regler for et sundt liv og et varigt vægttab.
  • Sunde hverdagsopskrifter.
  • Og selvfølgelig hele Mickey og Jannies historie.

Følg slankelægen Jens-Christian Holm på facebook HER.

Sponsoreret indhold