Sund

Hold igen med æbleskiver

18. december 2013 af Redaktionen, SlankeDoktor.dk | Foto: All Over Press
Æbleskive-sæsonen er i fuld gang, men pas på de små kaloriebomber. Du får her nogle tips til, hvordan du laver sundere æbleskiver - og hvilke alternativer, du kan vælge i den søde juletid.
hold igen med æbleskiver

Det bør du vide om æbleskiver

Vi elsker de små, runde "godbidder", der smager af jul og hygge. Butikkernes frysere bugner af frosne æbleskiver og der er stor chance for, at de sprøde fristelser lander i din mund en del gange i løbet af den næste måneds tid.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Der skal selvfølgelig være plads til at nyde lidt i den søde juletid, men som det gælder alle andre julegodter, så kan æbleskiverne hurtigt få dit kalorieregnskab op i de røde tal, hvis du har et ønske om at tabe dig, siger diætist Lisa Bolting.

LÆS OGSÅ: Vil du prøve en effektiv slankekur? Her er en guide til 9 af tidens mest populære slankekure

5 hurtige om æbleskiver

  1. • Langt tilbage i tiden var æbleskiver rent faktisk skiver af æbler, der var dyppet i dej og efterfølgende stegt eller bagt. I dag er det dog meget sjældent, at skiverne har set skyggen af æbler.

  2. Æbleskiver fra frost indeholder mellem 70-100 kcal og 1 glas gløgg indeholder ca. 200 kcal - så hvis du spiser 3 æbleskiver og drikker 1 glas gløgg, svarer det til et helt aftensmåltid på 500 kcal.

  3. • For at forbrænde 1 æbleskive skal du gå på trapper med moderat intensitet i 20-30 min.

  4. • For hver æbleskive du spiser, kan du spise 2-3 små friske æbler.

LÆS OGSÅ: 11 tips til et slankere liv

Sådan gør du dine æbleskiver sundere

Hvis du bager dine egne æbleskiver, kan du skifte noget af det almindelige mel ud med fuldkornsmel og skifte smør ud med olie. Æbleskiverne vil stadig være kaloriefyldte, men være lidt sundere for dig end de almindelige.

Skift æbleskiverne ud med æblebåde og kanel, hvis du gerne vil igennem julen, uden at der kommer for meget julesul på sidebenene.

1 æble

½ tsk. stødt kanel

Fjern kernehus og skær æblet i tynde både. Drys kanel på - juster efter smag. Bag bådene i mikroovn på 750 W i 1 min. 15-20 sek. Perfekt til et hurtigt mellemmåltid.

Energi-information pr. portion

Energi 56 kcal/236 kJ
Fedt: 0 g
Kulhydrater: 11 g
Protein: 0 g
Kostfibre: 3 g

Find flere opskrifter på søde sager, du gerne må spise, når du er på kur i galleriet nedenfor

Sunde kager du gerne må spise

Sponsoreret indhold