Sund

Ida har testet 5:2 Kuren i 8 uger: ”En nem kur uden afsavn”

6. januar 2016 af Marianne Knudsen. Foto: Morten Mejnecke
Ida har testet 5:2 Kuren i 8 uger, og hun har tabt sig imponerende 4 kg. Få hendes råd her.

Hvorfor vil du gerne teste 5:2 Kuren?
– De seneste år er min vægt steget med 4-5 kilo, og det kunne jeg efterhånden mærke på mit tøj. Det sad ikke rigtig, som det skulle, og strammede de forkerte steder. Samtidig var jeg drænet for energi sidst på dagen. Jeg forsøgte at træne lidt mere, men jeg kom aldrig ordentligt i gang. Jeg har læst og hørt meget om 5:2 Kuren og tænkt, at den lød interessant. Især tiltalte det mig, at man ikke er på kur hele tiden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs mere om 5:2 Kuren på Slankeklubben.dk >>

Hvordan gik du i gang med 5:2?
– Jeg har en bog med masser af opskrifter, så jeg fandt nogle, der ikke var alt for besværlige at lave og med ingredienser, som jeg godt kan lide. Jeg planlagde de to ugentlige fastedage og sørgede for at købe ind til dem, så jeg ikke skulle handle på selve fastedagene.
I de første par uger valgte jeg at spise lidt morgen, middag og aften, men nu springer jeg morgenmaden over og spiser først til frokost og igen til aften.

LÆS OGSÅ: Landmand søger kærlighed: Gitte blev frue på gården

Hvilke udfordringer har du mødt undervejs:
– Jeg kan godt lide kage, og min mor bager ret ofte, så det har været svært at sige nej tak hver eneste gang. Og så har der tilfældigvis været mange sociale arrangementer i næsten alle mine weekender, så jeg har været på en del byture. På fastedagene har jeg haft det bedst med ikke at have aftaler, især fordi jeg i begyndelsen var meget træt efter arbejdet, men også fordi det er nemmere, når man ikke bliver fristet. Men nu kan jeg dog godt tage i for eksempel biografen med en veninde og bare drikke vand.

Hvad har du gjort, når du har været sulten på fastedagene?
– Jeg har drukket et stort glas vand og har forsøgt at tænke på noget andet. Danskvand med citrus kan jeg også anbefale at drikke, fordi det virker som om, at det mætter lidt mere i forhold til almindeligt postevand.

Hvordan har du spist de øvrige dage? – Jeg har altid spist sundt og groft i hverdagene, men til gengæld kan jeg godt lide cola, kager og bland selv-slik og har tænkt, at det ikke gjorde så meget, så længe jeg bare levede sundt til hverdag. Her under 5:2 Kuren har jeg spist sundt, som jeg altid har gjort. Dog har jeg ikke drukket cola, og jeg har også skåret meget ned på slikket og kagerne. Jeg spiser også meget mindre portioner end før, fordi jeg nu kan mærke, hvornår jeg faktisk er mæt og ikke behøver at spise helt op eller tage en portion mere. Jeg springer også de hurtige snacks over, for jeg har fundet ud af, at jeg godt kan overleve uden mad inden aftensmaden, og ofte forsvinder sultfornemmelsen af sig selv i løbet af kort tid.

Du kan læse Idas blog om sit vægttab her >>

Har du dyrket motion?
– Jeg har styrketrænet og er også begyndt at gå til spinning. Jeg træner to-tre gange om ugen, dog ikke de dage, hvor jeg har fastet. Jeg har også en hest, som jeg her i vinterhalvåret rider en times tid på 1-2 gange om ugen.

LÆS OGSÅ: Holdtræning styrker motivationen

Hvad synes du om testresultatet?
– Jeg er meget godt tilfreds og synes, det er rigtig fint, at jeg har tabt et halvt kilo om ugen uden at føle, at jeg rent faktisk har været på kur. Det har været nemmere, end jeg troede, og jeg har ikke følt, at jeg har lidt afsavn i den periode. Jeg har stadig kunnet tillade mig at spise en kage eller drikke et par glas vin, og det passer mig rigtig godt.

Har du gode råd til andre, der vil prøve 5:2 Kuren?
– Kuren er rigtig god, hvis man som mig har brug for at smide 5-10 kilo, og gang på gang har opgivet andre kure.
Med 5:2 Kuren skal man kun forholde sig til to fastedage, og det er så fleksibelt, at man helt selv kan planlægge de dage, man vil være på kur. Det er godt i forhold til sociale arrangementer, som man stadig kan deltage i, og så er det også en fordel, at man stadig kan tillade sig at spise en kage eller to.

Navn: Ida Brinck

Alder: 26 år

By: København

Arbejde: Digital journalist

Startvægt: 79 kilo

Vægt efter otte uger på 5:2 Kuren: 74,7 kilo

Resultat: ÷ 4,3 kilo

Ønskevægt: Min idealvægt er 67 kilo, men jeg vil nok være tilfreds med at veje 70 kilo. Når jeg når det, vil jeg tage stilling til, om jeg skal fortsætte med at tabe mig.

Sponsoreret indhold