Sund

Kartoffelpizza med spinat, fetaost og rosmarin

24. september 2013 af Kim Gravenhorst. Foto: jacob Ljørring
Denne kartoffelpizza har bund bagt med fuldkornsmel, og fyldet består af kartofler, spinat og fetaost, men du kan vælge at fylde din kartoffelpizza med de grøntsager, du allerbedst kan lide. Bag evt. dobbelt portion og frys halvdelen ned. Så har du nem mad til en travl dag.


LÆS OGSÅ: Her er 9 af tidens mest populære slankekure


4 portioner kartoffelpizza

Ingredienser til kartoffelpizza

Dej til kartoffelpizza
15 g gær
2½ dl vand
Olivenolie
1 tsk. groft salt
150 g fuldkornsmel
150 g hvedemel

Fyld til kartoffelpizza
100 g optøet spinat
1 dl tomatpuré
200 g kogte kartofler i skiver
60 g mager feta
Salt og peber
1 kvist finthakket rosmarin


Dressing til kartoffelpizza
1 dl yoghurt naturel 1 % rørt med
1 presset fed hvidløg
1 spsk. hakket persille
2 tsk. dijonsennep
Salt og peber



PRØV OGSÅ: Asiatisk wok med rejer og fuldkornsnudler


Sådan laver du kartoffelpizza

Dej til kartoffelpizza: Opløs gæren i vandet og rør 1 tsk. olie, salt og fuldkornsmel mel i. Tilsæt hvedemel og rør dejen godt sammen. Lad dejen hvile tildækket og lunt i 1 time eller natten over i køleskabet.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i din bradepandes størrelse. Læg dejen på bagepapir i bradepanden. Pensl med 2 spsk. olie og sæt din kartoffelpizza i en 200° varm ovn i 15 min.

Fyld til kartoffelpizza: Hak den pressede spinat groft og damp den tør i en gryde. Smør tomatpureen på pizzabunden og fordel spinat og kartofler ovenpå. Smuldr fetaen ud over, krydr med salt, peber og rosmarin og bag din kartoffelpizza i yderligere 15 min.

Energi pr. portion kartoffelpizza
480 kcal / 2006 kJ
Fedt: 13 gram
Kulhydrat: 66 gram
Protein: 16 gram
Kostfibre: 12 gram


Sunde kager du gerne må spise

Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold