Sund

Kom godt i gang med LCHF-kuren

20. juni 2013 af Mikkel Milsgaard, Annemette Barbré og Eva Catter/Foto: All Over Press og Gregers Kirdorf
Vil du gerne omlægge din livsstil og tabe dig hurtigt - så er Low Carb – High Fat-kuren (LCHF) måske noget for dig. Læs om principperne bag kuren her
LCHF

Hvis du har lyst til at prøve LCHF kuren, er vores guide omkring LCHF det oplagte valg. Du får LCHF-opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og dessert samt tips og råd til, hvordan du spiser LCHF-principperne.

LCHF minder lidt om Atkins-kuren fra 90'erne. Hakkebøffer med græsk salat er helt i orden. Piskefløde, smør og fede oste er i orden. For ikke at glemme bacon og røget flæsk!

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS HER: Guide til 10 populære slankekure med hurtigt vægttab. Find din slankekur her >>

LCHF opskrifterne indeholder proteinrige råvarer som: fisk, æg, kød og nødder. Til gengæld er lyst brød, kartofler, pasta og ris bandlyst. Ligesom de fleste rodfrugter og frugt.

LCHF stabiliserer blodsukker

Tabte 17 kilo med LCHF-kuren

Navn: Kathe Rav
Bopæl: Odense C
Alder: 50 år
Vægttab: 50 kilo
Vægt før: 115 kilo
Vægt nu: 65 kilo
Forløb: 1 år

Med LCHF skal man skal kort sagt undgå dét, der indeholder for mange kulhydrater - men ikke spare på naturlige fedtstoffer, som også omfatter animalsk fedt. LCHF-kost har ifølge guiden den positive virkning, at man bliver mæt, spiser mindre og derfor automatisk indtager færre kalorier.

Kostens sammensætning balancerer kroppens hormoner, så den bliver bedre til at forbrænde fedt. Desuden hævder Litsfeldt, at LCHF-metoden stabiliserer blodsukkerniveauet, så sukkersygepatienter bliver raske. Og der skal ikke tælles kalorier med LCHF.

SE OGSÅ: Opskrift på pizza til LCHF-kuren

Frugt er bandlyst i LCHF

En nem huskeregel er, at man kan spise alt dét, der har svømmet, løbet og fløjet, samt de produkter, der kommer ud af disse dyr eller kan laves af disse dyr. Frugt er bandlyst, fordi man får de samme vitaminer i de få grøntsager, man spiser, hvorimod frugt indeholder frugtsukker, som sidestilles med almindeligt, raffineret sukker. En banan indeholder for eksempel, hvad der svarer til 12 sukkerknalder.

Der er forskellige varianter af LCHF, heriblandt nogle der tillader frugt og fuldkorn. Klik her og se om denne Low carb-kur passer bedre til dig.

Musklerne slukker

Æg er den bedste råvare på hylden - blandt andet på grund af det høje proteinindhold, hvorimod light-produkter er forbudte, fordi de snyder kroppen til at tro, at der er sukker på vej, hvorefter den udskiller insulin, hvilket har en række uheldige konsekvenser. Når der er meget insulin i blodet, "slukker" musklerne for forbrændingen.

På nettet

Du kan købe Ude og hjemme's LCHF hæfter lige her

Du kan desuden finde inspiration til LCHF-morgenmad, -frokost, -aftensmad og -snacks på Kathes blog: www.ravfood.wordpress.com

Du kan købe LCHF-produkter, som f.eks. Husk, Sukrin og mandelmel, til gode priser her

LÆS OGSÅ: 10 tips til et slankere liv

Den store 5:2 guide

Sponsoreret indhold