Sund

Kostplan til fase 3 i Dukan-kuren

24. maj 2013 af Annemette Barbré, Eva Catter og redaktionen
I Dukan-kuren er din kostplan delt ind i 4 faser: Angrebsfasen, Vekselfasen, Konsolideringsfasen og Stabiliseringsfasen. Her en en fødevareliste med alle de madvarer, som du må spise under konsolideringsfasen i Dukan-kuren.

Hvis du har fulgt Dukan-kuren rigtigt, har du nu opnået det vægttab, du satte dig for, da du begyndte på Dukan-kuren. Men den endelige sejr er endnu ikke i hus. Og konsolideringsfasen er måske den allervigtigste i Dukan-kuren. Det er nemlig nu, din krop skal opgive at kæmpe for at vinde de tabte kilo tilbage. En reaktion, den er programmeret til siden tidernes morgen, hvor det var vigtigt for urmennesket at have fedtdepoter at stå imod med, hvis der skulle blive knaphed på føde.

Læs med her, hvor vi fortæller dig, hvordan du kommer godt igennem fase 3 i Dukan-kuren, så din slankur bliver vellykket.

Så længe skal konsolideringsfasen i Dukan-kuren vare

Du kan opleve at føle mere sult, træthed - og måske bliver du kuldskær. Konsolideringsfasen
er en kamp mellem din mentale styrke og din krops signaler.

Den varer 10 dage for hvert kilo, du har tabt med Dukan-kuren. Hvis du altså har tabt 5 kilo, skal denne fase vare 50 dage. Et vægttab på 15 kilo skal modsvares af 150 dage i konsolideringsfasen.

Husk havreklid og motion

Fortsæt med den gode vane fra fase 1 og 2 i Dukan-kuren og spise 2 spsk. havreklid hver dag, eventuelt i en madpandekage. Du kan købe havreklid HER >>

25 minutters gåtur er et absolut minimum. Du kan nu også dyrke den motion, du plejer. Undgå dog
stadig ekstremsport.

Det må du spise under fase 3 i Dukan-kuren: Konsolideringsfasen

Madplanen er heldigvis nem at følge under fase 3 i Dukan-kuren. Du må nu også spise frugt, brød, kartofler, pasta og så videre. Og to gange om ugen i anden halvdel af denne fase, må du svælge i et festmåltid, du helt selv sammensætter. Pierre Dukan foreslår, at du sammensætter en tre-retters menu og drikker et par gode glas vin til lækkerierne.

Herunder får du en udførlig liste over, hvad du må spise under konsolideringsfasen i Dukan-kuren.

• Alt fra fase 1 i Dukan-kuren. Få fødevareliste og kostplan til fase 1 i Dukan-kuren her >>
• Grøntsagerne fra fase 2. Få fødevareliste og kostplan til fase 2 i Dukan-kuren her >>

• 1 stykke frugt hver dag, dog ikke banan, tørret frugt eller kirsebær.

• 2 skiver fuldkornsrugbrød hver dag.

• 40 gram ost hver dag.

• 2 portioner kartofler, ris, pasta eller kogte bønner, cirka 225 g, dog kun 150 g kogte, hvide ris - om ugen.

• Magre udskæringer af lam og svin en til to gange om ugen.

Dette må du også spise under Dukan-kuren i fase 3

To festmåltider hver uge, hvor du selv vælger menuen. Festmåltiderne er til for, at kosten ikke skal blive alt for ensformig, og for at du kan holde ud, indtil din krop har accepteret sin nye vægt.

Tag gerne et glas vin eller to til maden. Drik dog hverken hele eller halve flasker - og lad være med at overspise.

En vigtig regel er, at to festmåltider ikke må følge lige efter hinanden. Pierre Dukan foreslår, at du spreder festmåltiderne ud over ugen. Brug dem, når du er inviteret ud eller selv har gæster. Eller forkæl dig selv med et restaurantbesøg.

Én proteindag om ugen

Én dag om ugen må du kun spise RP-kosten fra fase 1 i Dukan-kuren. Det skal være samme dag hver uge, for eksempel torsdag. Denne dag med RP-kost sikrer, at du bevarer kontrollen over din vægt i hele konsolideringsfasen.
 

Bliv slank med slankeguides fra Ude og Hjemmes webshop

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Sponsoreret indhold