Sund

Louises forvandling: Tabte sig 54 kilo

8. maj 2017 af Morten Nøhr Mortensen. Foto: Lars Horn og privat
Louise Nielsen stod i problemer til halsen: Hendes ældste søn var syg, og hun blev selv ramt af en depression og fyret fra sit job. Men det forhindrede ikke den 31-årige kvinde i at lægge sin livsstil om og finde kærligheden undervejs. Louise tabte sig 54 kilo.

Louise Nielsen vidste godt, at hun var overvægtig. Men direkte fed, som damen i bikini foran hende, var hun da heldigvis ikke.

Tanken beroligede hende, da hun gik ud i det lunkne klorvand i badelandet Seawest ved Nr. Nebel. Som overvægtig vidste Louise udmærket, at hun ikke var blandt de mest yndefulde, men i den helt store kategori var hun dog ikke.

Da hun senere vaskede sig under bruseren i badelandets omklædningsrum, stod hun tilfældigt ved siden af den tykke dame i bikinien.

Og det blev en øjenåbner for Louise, der netop denne dag tog det første skridt til et helt nyt liv.

Tabte sig 34 kilo med Dukan-kuren

Tabte sig 54 kilo

– Jeg har ikke fordomme over for tykke. Jeg var jo selv tyk. Men da jeg så hende ude i badelandet, så tænkte jeg helt ærligt. ”Hold kæft, hvor er hun fed. Sådan vil jeg aldrig se ud.” Da vi så senere stod i bruserummet, så kunne jeg jo se, at jeg faktisk var lige så tyk som hende. Det ramte mig, fortæller Louise.

Det er i dag to år og 54 kilo siden. Langt fra dengang under bruseren, hvor hun vejede over 130 kilo.

– Jeg har et helt andet liv i dag. Jeg skal aldrig nogensinde være tyk igen, siger hun, da Ude og Hjemme besøger hende i hjemmet lidt uden for Ringkøbing. 

31-årige Louise møder os i døren som en slank kvinde på 76 kilo. Hun har sin yngste datter, 5-årige Nikoline, på armen, og snart kommer også sønnerne Mathias på 6 år og Niklas på 9 ilende til. 

Louise har i dag intet besvær med at være aktiv sammen med børnene. Men sådan har det ikke altid været. 

– Da jeg var tyk, var jeg jo fuldstændig inaktiv. Jeg var forpustet, bare jeg skulle gå op ad trappen for at sige godnat til ungerne, fortæller Louise.

– Jeg kunne finde på at stå op midt om natten for at drikke cola. Og når jeg var på McDonald’s kunne jeg spise seks, syv – ja faktisk også otte cheeseburgere. Men det var altså slut nu. Og det begyndte at kunne ses, fortæller Louise,

Læs hele historien om Louise og hendes fantastiske vægttab i Ude og Hjemme.

Suzy tabte sig 40 kilo og opfandt slankekuren Sense

Den lange, seje vej

Vægttabet er ikke kommet let.

Det hele begyndte godt nok med øjenåbneren under bruseren i Seawest, men forinden var Louise ramt af en depression.  Det hele var formentlig udløst af lavt selvværd efter mange år som overvægtig.

Men noget særligt trist havde også ramt familien. Niklas, der har det samme følsomme sind som sin mor, var begyndt at døje med angst. En alvorlig psykisk lidelse, der krævede behandlinger på flere ungdomspsykiatriske hospitaler og som lagde et tungt pres på Louise. Efterhånden fik Niklas det bedre, men Louise fik det værre, og til sidst var det indlysende, at hun var ramt af en depression.

Efter nogle ugers sygemelding skulle hun få en ny nedtur. I postkassen lå en fyreseddel, så nu var hun ikke blot syg, men også arbejdsløs.

– Det kunne godt være, at det var hårdt at være syg og blive fyret. Men det skulle bare ikke få mig ned med nakken, siger Louise.

Midt i forløbet skulle Louise også igennem en skilsmisse fra børnenes far. Det var dog en forholdsvis lykkelig skilsmisse, og samarbejdet omkring børnene er godt.

Det blev en ny start, hvor Louise også har fundet kærligheden igen.

Tanja tabte sig 92 kilo: Sådan gjorde hun

Læs historien i Ude og Hjemme nr. 19, der udkommer onsdag den 10. maj 2017.

Sponsoreret indhold