Sund

Migrænen forsvandt i takt med kiloene

8. marts 2018 af bearbejdet Marianne Knudsen, Tekst og foto: Agnethe Weisser
Da 47-årige Mette Rokseth ændrede sin kost og begyndte at spise efter L7 Kurens principper, var det først og fremmest for at tabe sig. Men snart opdagede hun, at det ikke kun var de ekstra kilo, der forsvandt. Det samme gjorde hendes migræne og andre skavanker.
L7 kuren

Jeg har tabt otte kilo, og det er jeg vældig godt tilfreds med. Men det bedste, jeg har opnået med vægttabet, er faktisk, at jeg er blevet gladere og har fået det fantastisk rent fysisk, jubler Mette Rokseth. 

I dag spiser hun en kost, der består af kød, fisk, æg, smør og masser af grøntsager, og hun har virkelig opdaget, hvor stor betydning maden har for hendes velvære.

Tidligere vågnede hun træt og uoplagt, fordi hun sov så dårligt om natten. Dagligt havde hun mavepine og ondt i alle sine led, og nogle dage kæmpede hun også med en voldsom migræne, der fik hendes ansigt til at svulme op. 

Læs også: Maiken har tabt 10 kilo med L7 Kuren

Blev undersøgt

Hun er selvfølgelig blevet undersøgt for alle sine skavanker og også testet for glutenallergi, men lægerne har aldrig fundet noget entydigt svar på hendes smerter. Og dog - én udtalelse har hun fået. For lidt tilfældigt fik hun en tid på Hexeberg-klinikken i Sandvika lige uden for Oslo, hvor læge Sofie Hexeberg, der er ophavskvinde til L7 Kuren, undersøgte hende. Og hun konstaterede, at Mette havde en slags betændelsestilstand i kroppen, og at det meget sandsynligt skyldtes den mad, hun spiste. 

Mette blev introduceret for L7 Kuren, og med en udførlig kostplan, vejledning og gode råd begyndte hun derefter at spise efter kurens principper. Det betød, at hvedemel, pasta, ris, kartofler og alt, hvad der indeholder gluten, skulle fjernes fra kosten. Det samme gjaldt sukker og søde sager. 

– Det var egentlig ikke så svært for mig. For L7 Kuren tillod mig at spise, så jeg var mæt. Følelsen af at være sulten havde jeg ikke, og så er det jo lidt nemmere at holde sig fra bestemte fødevarer, når blodsukkeret er stabilt, fortæller Mette, der kort tid efter oplevede, hvordan hendes migræne fuldstændig forsvandt. Og hun begyndte at sove så godt om natten, at hun hver morgen sprang ud af sengen – klar til en ny dag. 

– Det er helt utroligt. Jeg har det ganske enkelt skønt, siger Mette. 

Lavkarbo og faste 

Det passede også Mette rigtig godt, at L7 Kuren var meget fleksibel. Hun har nemlig aldrig haft lyst til morgenmad, og med L7 Kuren var det helt o.k. at springe morgenmaden over og først spise ved frokosttid. 

– Jeg har altid fået at vide, at det var vigtigt med morgenmad, ellers ville jeg ikke opnå resultater af mine kure. Men det passer ikke. I dag drikker jeg en kop kaffe med fløde og spiser så først noget til frokost. Det ændrer overhovedet ikke noget for vægttabet, siger Mette, der ikke bare spiser lavkarbokost med L7 Kuren, men også faster i løbet af døgnet. 

Klokken 19 har Mette således spist dagens sidste måltid, og hun må ikke spise noget igen før klokken 7 næste morgen – men hun strækker den så yderligere nogle timer til frokost.

Ofte laver Mette sin frokost derhjemme og varmer den op i en mikroovn på jobbet. Yndlingsfrokosten er en god, mættende omelet med grønkål.

Læs mere: 6 madvarer der giver flad mave

Vigtigt at leve sundt

Både Mette og hendes mand er glade for at lave mad, men som regel er det Mettes mand, der står for aftensmaden, fordi han kommer først hjem fra arbejde. Men han laver ikke noget særligt til Mette. 

– Vi spiser alt fra laks til kylling og oksekød, altid uforarbejdet og med masser af grøntsager til. Grøntsagerne steger vi gerne i godt smør. Resten af familien får også kartofler eller pasta til maden, men det springer jeg over, forklarer Mette, der som mor til tre også er optaget af at være en god rollemodel for sine børn. 

– Jeg har ikke lyst til kun at være optaget af at være på slankekur. For mig er det lige så vigtigt at være sund. Vi kan jo ikke alle sammen være tynde siv, siger hun med et smil. 

Mette fik sine tre børn i rap. Ariann er i dag 13 år, Annika fylder 12 til maj, og Emilian Kristoffer er 9 år. Fødslerne fik vægten til at stige, og Mette havde svært ved at smide alle kiloene igen.  

– Jeg forsøgte på et tidspunkt at tælle kalorier, men jeg gav op, fordi jeg gik rundt og var konstant sulten. Med L7 Kuren oplever jeg, at kiloene nærmest forsvinder af sig selv, samtidig med at jeg er mæt, siger hun og glæder sig over, at hun pludselig kan passe tøj, som hun ikke har haft på i årevis. 

– Det eneste problem er bare, at det er gået af mode for længe siden, siger hun. 

Mette har i alt tabt otte kilo ved at ændre sine kostvaner, og hun drømmer om at tabe sig lidt mere. 

– Jeg tror på, at det nok skal komme, for jeg spiser sundt og godt, mens kiloene stille og roligt forsvinder, fastslår Mette tilfreds. 

Den helt store L7 guide i Ude og Hjemme nr. 10. Du får: 

  • Indkøbsliste
  • Madplan
  • Opskrifter
  • Guide og Tip
  • Nem at følge

Sponsoreret indhold