Sund

Nu skal vi stramme op!

20. februar 2011 af Marianne Knudsen
Familieliv, sund kost og motion er nu blevet en del af hverdagen hos Marlene Kim og Dicte efter de byttede liv og hverdag med en anden familie.
Foto: Morten Mejnecke
Foto: Morten Mejnecke

Hvordan er man en familie? Det spørgsmål har 33-årige Marlene Juul- Henriksen fra Vildbjerg ved Herning ofte spurgt sig selv om. For med en barndom uden en far har hun altid kun kunnet tænke sig til det

- Jeg har altid været så misundelig på veninderne, fordi de levede i en "almindelig" familie med både en far og en mor. Det ønskede jeg mig også brændende, fortæller Marlene, der er gift med Kim, 29, og mor til lille Dicte på halvandet år. Men der skulle et tv-program til, før Marlene fandt ud af, hvordan et familieliv også kan leves.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: De unge mødres Stephanie trodsede lægernes dom

Familien medvirker i TV 2's eksperiment, hvor kvinderne bytter mænd og børn i en hel uge. Og det har været "en øjenåbner", som Marlene selv kalder det. - Det har været en intens oplevelse pludselig at blive del af en fremmed familie og opleve, hvordan andre lever deres liv. Det fik mig til at indse, at Kim og jeg skal prioritere anderledes, forklarer hun og uddyber, at familien Dahlerup-Poulsen fra Haslev, som hun flyttede ind hos, for eksempel hver aften fra klokken 19 har familietid. Aftensmaden er ryddet bort, og alt er klar til næste dag.

- Det var skønt i stedet for at rende rundt hele aftenen og ordne ting. Her satte man sig i sofaen og hyggede sig sammen. Det har vi aldrig gjort på den måde, siger Marlene. Hendes job har dog heller ikke tilladt det. Hun har aftenvagter som hjemmevejleder i socialpsykiatrien, men er for tiden sygemeldt på grund af kvalme i forbindelse med sin graviditet. Hun venter parrets andet barn til sommer.

Mere tid til familien
- Når jeg er færdig med barslen, vil jeg helt sikkert prioritere at få et arbejde, der er mere foreneligt med familielivet. Jeg vil hellere gå på kompromis med mit arbejde end med den tid, jeg har sammen med min familie, fastslår hun. Og det er langt fra det eneste, som hun har taget med sig hjem fra Sjælland

Læs også: Annelouise trynede Blachman

- Jeg har fået en helt anden indstilling til kost og motion, som jeg gerne vil overføre til min egen lille familie. Vi har længe talt om at spise sundere og få dyrket motion, men vi har ikke fået gjort noget ved det, fortæller Marlene, der blev slæbt med i fitnesscentret til løb og zumba af den nye familiefar. Parret meldte sig til tvprogrammet, fordi de syntes, det kunne være spændende at give et billede af deres hverdag med hundene. Parret har tre hunde, som de træner og tager til udstillinger med.

- Mange kan ikke forstå, hvorfor hunde betyder så meget, men det gør de bare. De er altid glade, når vi kommer hjem, og de er en del af vores familie, og i lang tid var de vores børn, forklarer Marlene.

Sponsoreret indhold