Sund

Ny forskning: Proteiner gør dig slank

28. august 2013 af Redaktionen, SlankeDoktor.dk | Foto: All Over
Endnu et europæisk studie bekræfter, at højt indhold af proteiner og lavt indhold af fedt, giver det bedste vægttab.

Selvom det lyder mærkeligt, så er det ikke desto mindre rigtigt, at du meget gerne må spise store mængder af magert kød og andre fødevarer, der er rige på proteiner, når du skal ned i vægt.

LÆS OGSÅ: Vil du prøve en effektiv slankekur? Her er en guide til 9 af tidens mest populære slankekure

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Skær ned på fedtet og de hurtige kulhydrater, og spis flere fødevære, der er rige på proteiner - så taber du dig og for lavere risiko for hjertekarsygdom," udtaler læge og professor Arne Astrup på hans officielle facebook-side. Han er en af de danske forskere, der har deltaget i det europæiske studie, der er blevet offentliggjort på PubMed.gov - US National Library of Medicine National Institutes of Health.

LÆS OGSÅ: Få slanke arme på 28 dage

Derfor er proteiner så gode
Der er flere gode grunde til, at et højt indhold af proteiner, er den rigtige vej mod dit vægttab.

- For det første mætter proteiner godt og længe, og det tager noget længere tid for din krop at forbrænde det. Det ligger altså længere tid i maven. Herudover så koster det kroppen mere at forbrænde proteiner. Altså øger du din egen forbrænding mærkbart på et måltid, der er rig på proteiner, i forhold til et måltid der er rigt på kulhydrater, forklarer diætist Lisa Bolting.

LÆS OGSÅ: Følg Ude og Hjemmes slankepige Sara

Sats på 25 procent proteiner
Diætisten anbefaler, at 25 % af dine daglige kalorier komme fra proteiner og måske endda lidt mere, når det handler om vægttab.

- Når du taber dig, er det væsentligt, at det er af dit fedtvæv, du reducerer. Det sikrer du ved at have et højt indhold af proteiner i kroppen gennem hele dagen. Hvis indholdet af proteiner er lavt, så vil kroppen tære på dit muskelvæv, og du vil få en lavere grundforbrænding. Det i sig selv er ikke smart til vægttab, fastslår Lisa Bolting.

Her finder du proteiner
- Du finder primært proteiner i magert kød, fjerkræ, mager fisk, magre mælke- og surmælksprodukter og de vegetariske bønner, linser, kikærter og quinoa. Samtidig så giver det høje indhold af proteiner mulighed for at reducere det mættede fedt og det betyder altså noget positivt på forebyggelsen af hjertekarsygdomme, siger diætisten.

Populære artikler fra Slankeklubben

Tilmeld dig nu >>Træningsøvelser for hele kroppen, så du kan træne hjemme i stuen.

Hent øvelserne her >>7 tips til at undgå sukkertrang i hverdagen.

Se, hvordan du styrer udenom sukkeret her >>5 tips til en sund morgenmad, som giver energi resten af dagen.

Se dem her >>

Sunde kager du gerne må spise

Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold