Sund

Ny slankepille på vej

25. juli 2012 af Arne Astrup
Godt nyt til os med noget på sidebenene
Foto: All Over
Foto: All Over

Jeg har tidligere berettet om tre nye amerikanske vægttabspræparater til behandling af svær overvægt: lorcaserin, qnexa og contrave.

Medicinalfirmaerne bag præparaterne har søgt om tilladelse hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til at sælge dem på recept, men de fik i første omgang afslag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Læs også: Fedmeoperation slog fejl

Mange undersøgelser
Alle tre firmaer blev bedt om at foretage yderligere undersøgelser af sikkerheden, altså om der er langtidsbivirkninger, som ikke er afsløret i de studier, der er gennemført til dato. Det er især, om der er problemer med øget risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom, som FDA er fokuseret på.

Gennem de sidste to år har firmaerne gennemført yderligere undersøgelser og så på ny indsendt ansøgning til FDA. Og så kom godkendelsen af det første præparat, Lorcaserin, som nu kommer på det amerikanske marked under navnet Belviq.

Firmaet bag pillen har også indsendt ansøgning til den europæiske lægemiddelstyrelse, EMA, hvilket jeg har rådgivet dem om, så det er spændende, om det også bliver godkendt i Europa og måske kommer på det danske marked.

Sådan virker det
Lægemidlet virker meget rent som en signalsubstans i hjernen, som hedder serotonin, og i modsætning til tidligere lægemidler med denne virkning virker lorcaserin meget rent på de modtagerstoffer, såkaldte receptorer, på cellerne, som er involveret i mæthed.

Stoffet giver et moderat ekstra vægttab på fire kilo mere end diæt alene, så det skal kun anvendes sammen med diæt for at komme op på et vægttab på seks-ti kilo. De vigtigste bivirkninger kan være hovedpine, kvalme, forstoppelse, forkølelseslignende symptomer og rygsmerter.

Læs også: Lykkelig og slank

Sponsoreret indhold