Sund

Nyt Look - Evas fine hår fik fylde

31. oktober 2016 Louise Soegaard
Eva ønskede mere fylde i sit fine blonde hår, som hun syntes, var alt for sjasket. Se hvad frisøren gjorde og meld dig til næste omgang Nyt Look.

Få fint hår til at synes mere fyldigt

35-årige Eva Jönsson har ikke tyndt hår, men fint hår. Det vil sige, at der er masser af hår, men det er fint, og det kommer nemt til at klaske. For at få et fint hår til at fylde mere, bør man tørre det med føntørrer med hovedet nedaf og derefter bruge en hårpudder, som man enten drysser i bunden hist og her eller på fingrene, hvorefter man gnubber det i hårbunden. Pudderet opsyger al fugt og gør det fine hår tykkere i konsistensen og nemmere at arbejde med. Find flere gode tip nederst i artiklen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Frisør Simone fra Zenz i Rosenborggade, København giver Eva en farve, som matcher hendes naturlige lyse farve, for at komme af med de gamle lyse striber i Evas hår, som med tiden er blevet gullige. Hun tager ikke mange centimeter af længden, men klipper til gengæld en smule etager foran, for at få Evas hår til at synes fyldigere og åbner op for Evas ansigt. Derefter bliver Evas hår føntørret med rundbørste og Simone laver bløde bølger ved hjælp af et fladjern. Det gøres ved at holde fladjernet skråt i stedet for vandret, mens man trækker håret igennem.

Så flot blev Eva

Eva har længe blot brugt en smule mascara og lidt øjenskygge samt en læbestift, som kan holde hele dagen, og hun vil gerne have hjælp til at lære at bruge lidt mere makeup.

-Det er et halvt år siden, jeg sidst var til frisør, og jeg er træt af at håret virker tyndt og sjasket. Det ville være dejligt, hvis jeg kunne få en frisure, som får mit hår til at se mere fyldigt ud, siger Eva.

Hun prioriterer sin tid med sønnen og sit arbejde højere end tid til sig selv, og derfor bliver det ikke så tit til frisørbesøg eller tøj indkøb.

-Jeg vil ikke bruge meget mere makeup i hverdagen, for det duer ikke at jeg er dullet op, når jeg sidder på kontoret med alle håndværkerne. Det vil blot betyde, at de får svært ved at tage mig seriøst, tror jeg. Men jeg vil gerne se brand godt ud, når jeg går ud, fortæller Eva.

Klar til kærlighed

Hun drømmer om at møde en ny mand, som har styr på sit liv, er afklaret med sin fortid og kan acceptere, at hun har en søn, som betyder alt. Derfor går Eva af og til på dates, som hun møder via datingappen Tinder.

-Det kan godt lade sig gøre at møde mænd, som også drømmer om den eneste ene, men man skal blot spørge dem ligeud, hvad de leder efter, så man kan få sorteret alle dem, der kun er ude på noget frækt fra, fortæller Eva.

Hendes date outfit er meget anderledes end hendes hverdagstøj, og hun håber, at hun kan lære nogle tricks til også at pifte sit hår og makeuppen op, så hendes ydre kommer til at passe endnu bedre til hendes sprudlende humør og glade væsen.

Tip: Gør din vippebukker varm, før du bruger den

Brug gerne en highlighter i øjenkrogen for at skabe et mere glamourøst look og buk øjenvipperne med en vippebukker, før du tager mascara på. Hvis du varmer vippebukkeren over et stearinlys eller med føntørreren, inden du bruger den, holder looket længere. Du behøver kun at bukke vipperne, hvis de ikke selv bøjer op mod brynet.

Tip: Sådan får du tættere vipper:

Hvis du farver den våde kant under øjenvipperne med en sort eyeliner, vil dine vipper synes endnu tættere.

Tip: Afkalk håret med eddike

Ved at vaske håret i eddike efter shampoo men før balsam, får håret sin glans tilbage. Kalken i vores vand er med til at gøre håret kedeligt glansløst. Men du kan fjerne kalken på hårstrået med en hjemmelavet eddike-blanding. Lav kamillete og bland en almindelig lagereddike eller æbleeddike med kamillete i forholdet 1:1. Gem blandingen og bland 1 del med 5 dele vand, inden du hælder det over håret og lader det sidde lidt. Brug derefter balsam.

Tip: Brug børster af svinehår

Ifølge frisør Zenz bør man kun bruge hårbørster af svinehår. De dyre børster koster mellem 1200 og 2500 kroner, men man kan også få dem ned til 200 kr og de er også gode. Svinebørster adskiller sig fra børster af plastik ved at der er langt flere hår, og at hårene på børsten ikke hiver i dit hår, men hjælper med at filtre dit hår ud, uden at det knækker så let. Desuden får de mange svinehår transporteret din naturlige plejeserum fra hovedbunden ud i håret, når du reder dit hår mange gange. I gamle dage sagde man, at et hår skulle redes 100 gange om dagen. Dengang brugte man også børster af svinehår

Tip: Giv dit hår olie

Alt hår har brug for olie, som giver fugt og næring. Når man har fint hår som Eva er det en god ide at putte olien i, når håret er vådt, for at undgå, at olien får håret til at klaske sammen. Du kan bruge en hvilken som helst slags olie, så længe der ikke er silikone i. Silikone er plastik.

Sponsoreret indhold