Sund

Økonom: Vi bør have fri hver mandag

7. september 2015 af Joan Andersen. Foto: Panther Media
Drømmer du også om at forlænge weekenden og holde en ekstra fridag enten fredag eller mandag. Økonom David Spencer ser kun fordele ved at holde tre-dages-weekend - hver weekend - hele året.

En weekend, der begynder torsdag eftermiddag eller først slutter mandag aften. Altid. Lyder det for godt til at være sandt? Den politiske økonom David Spencer skriver et indlæg i Daily Mail, at den mere eller mindre utopiske tanke har en række klare fordele.

- Idéen om at arbejde mindre er ikke alene muligt, den er også basis for en bedre levestandard, mener han.

Arbejde sætter os ikke fri

Han gør op med idéen om, at arbejde gør os sundere og lykkeligere. Økonomen henviser til at hav af undersøgelser, der viser de negative effekter ved at arbejde mange timer i træk: Forringet psykisk helbred, livsstilssygdomme herunder hjerteproblemer og type 2-diabetes.

- Arbejde sætter os ikke fri, det hæmmer os snarere, og gør det svære at realisere os selv. Alt dette taler til behovet for at arbejde mindre, skriver han.

Undgå vinterdepression: 9 gode råd

Han opfordrer til, at vi begynder at udfordre den moderne arbejdsetik og kigger på andre måder at indrette vores liv. Det handler alt sammen om en bedre work-life balance.

Du kan læse hele hans indlæg her. Det er på engelsk.

Sådan gør du kroppen vinterglad:

Sådan gør du kroppen vinterglad

Sponsoreret indhold