Sund

Opskrift når du er halvvejs i Dukankuren

3. oktober 2012 af Maria Rasmussen og Annemette Barbré
Tillykke! Du har nu gennemført Dukan fase 1 og 2 og har sikkert opnået et vægttab på 4-5 kilo.
Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

Du har nu gennemført Dukan fase 1 og 2 og har sikkert opnået et vægttab på 4-5 kilo.
 

Hvor meget vil du tabe dig?

Hvis dit mål er at tabe 10 kilo, er det sandsynligvis nødvendigt, at du vender tilbage til fase 1 de næste 5 dage og fase 2 de efterfølgende 5. Vil du gerne tabe dig endnu mere, fortsætter du bare med at veksle mellem de to faser, indtil du når dit mål.

Først derefter fortsætter du til fase 3, som er sikringsfasen.

Klik her for at læse mere om fase 3 i Dukankuren

Her er et par forslag til mad du kan lave, når du er nået halvvejs i Dukankuren:
 

Frokost: Rejer i hvidvin
(2 portioner) 900 g pillede og rensede, rå rejer, 4 fed pressede hvidløg, hakket persille, 0,5 dl tør hvidvin, 1 citron, skåret i halve.

Kom rejer, hvidløg, persille og hvidvin på en tefalpande og lad det simre på lav varme, til rejerne er lyserøde. Server med citron.

 

Aften: Farsbrød
(10-12 skiver) 1,2 kilo magert, hakket oksekød, 1 finthakket løg, 2 æg, pisket sammen, 4 spsk. fedtfri fromage frais eller yoghurt, 2 hårdkogte æg, skåret i skiver, salt og peber.

Forvarm ovnen til 180°. Bland omhyggeligt de hakkede løg, piskede æg, fromage frais, salt og peber ind i det hakkede oksekød. Smør en bageform med lidt olie og drys den med mel. Kom derefter halvdelen af farsen i formen. Læg skiver af æg oven på, så de ligger på en række og slut af med resten af farsen. Bag farsbrødet i ovnen i 1 time. Lad den stå i 10 minutter, inden den skæres i skiver. Serveres varm eller kold med f.eks krydderurtesauce.

Du kan læse mere om de forskellige faser i Dukankuren nedenfor:

Dukankuren - fase 1
Dukankuren - fase 2
Dukankuren - fase 3
Dukankuren - fase 4

Sponsoreret indhold