Sund

Overklassens børn spiser forkert

11. oktober 2013 af Søren Johannesen, modelfoto: AOP.
Mange højtuddannede og kostbevidste forældre giver deres børn så fedtfattig mad, at de bliver underernærede. Kommunerne ser sig nødsaget til at vejlede de veluddannede forældre i at give børnene en ordentlig kost. Det skriver Metroxpress.
Så giv mig dog en frikadelle i stedet, mor og far!
Så giv mig dog en frikadelle i stedet, mor og far!

De mener det godt, men i praksis gør mange højtuddannede og kostbevidste forældre deres børn en bjørnetjeneste, når de giver dem proteinrige og fedtfattige retter som f.eks. bønnesalat med skyr fremfor frikadeller med brun sovs og kartofler.

For børn har brug for kulhydrater og fedt. Problemet ses f.eks. i kommunerne nord for København, som har forholdsmæssigt mange undervægtige børn, på trods af at det især er her, de vellønnede, veluddannede og kostbevidste bor. Men også andre steder i landet kan man genkende problemet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forældrene er fedtforskrækkede

- Vi oplever, at børnene vejer for lidt og i en meget tidlig alder arver forældrenes mad- og fedtforskrækkelse, siger sundhedsplejerske i Rudersdal Kommune, Dorte Fischer, til avisen Metroxpress.

LÆS OGSÅ: Forældre skal lære deres børn at gå i skole

- Disse veluddannede fedtforskrækkede forældre tørsteger kød, skyller fedt fra hakkekødet og spiser bønner og skyr for at holde vægten nede. Deres børn spiser det samme, forklarer Dorte Fischer.

Vejledning nødvendigt

Kommunerne har set sig nødsaget til at vejlede de ellers veluddannede forældre i at give deres børn en ordentlig kost med både fedt og kulhydrater, så de små kan vokse og udvikle sig optimalt.

LÆS OGSÅ: Dårlig søvn giver tykke børn

- Vi snakker meget med mødrene om, at de ikke skal være så fedtforskrækkede. De giver helt små børn for groft mad og sparer meget på fedtet, siger sundhedsplejerske i Aarhus Kommune, Carrie Ann Limburg, til Metroxpress.

Sponsoreret indhold