Sund

Så længe holder din frysemad

3. november 2016 Anne Kristensen
Der er store forskelle på, hvor længe nedfrosne fødevarer holder sig. Få et overblik her!

Følgende er skrevet af Jerk W. Langer, som hver uge i Ude og Hjemme giver gode råd om sundhed:

Der er store forskelle på, hvor længe nedfrosne fødevarer holder sig. Du bliver dog ikke syg af at spise mad, der har ligget i årevis i fryseren, da bakterievæksten er stoppet – og det gælder for alle fødevarer.

10 madvarer der giver smuk hud

Problemet er mere, at madens kvalitet daler med tiden, så smag, duft og konsistens ændrer sig.

Som udgangspunkt tåler mad med lavt fedtindhold – som frugt, grønt og brød – frost i længere tid end mad med et højt fedtindhold, da fedtet forharsker.

Fede produkter har kortere holdbarhed

Fede produkter har derfor kortere holdbarhed i fryseren, herunder fede fisk som laks og sild. Madvarer med hårdt fedt som lam og okse er mindre sårbare end svinekød, fjerkræ og fisk. 

Forharskning er ikke farligt, men smager grimt og lugter som dårligt smør.

Kødvarer, fisk, skaldyr og bagværk kan blive frysebrændt, det vil sige misfarvet af udtørring.

5 typer slanke-te der virker!

Det ses som en hvidlig overflade, hvis vandindholdet fordamper ved svingende temperatur på grund af hyppig åbning af lågen eller i en selvafrimende fryser, eller hvis fødevaren ikke er tilstrækkeligt emballeret.

Så længe holder maden

● Færdigretter: 1-3 måneder.

● Grøntsager: 6-12 måneder afhængig af emballage og grøntsagstype.

● Frugt og frugtprodukter: 10-12 måneder.

● Pølser: 2-3 måneder.

● Fedt svinekød: 3 måneder.

● Hakket kød: 4 måneder i fryseren, kødfars dog kun 2 måneder.

● Røget kød: 4-6 måneder.

● Magert svinekød: 6 måneder.

● Kylling: 8-10 måneder.

● Oksekød: 10 måneder.

● Lammekød: 10 måneder.

● Røget fisk: 3 uger.

● Fiskefars: 1-2 måneder.

● Fed fisk: 2-3 måneder.

● Mager fisk: 3-6 måneder.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Sådan fryser du bedst din mad:

Sådan fryser du bedst din mad

Sponsoreret indhold