Sund

Sådan bliver du glad uden udsigt til ferie

19. marts 2014 af Mette Skøtt. Foto: AOP
Du kan ændre små ting i din dagligdag og faktisk blive lige så tilfreds, som skulle du på ferie eller have nyt fjernsyn. Det kræver blot lidt tilpasning, og det er så nemt, at du bliver glad af det.

Det er klart, at du vil føle en vist glæde, hvis du vandt i lotto præcis NU!

Og du ville sikkert også blive meget tilfreds, hvis du blev inviteret en måned til New York af dit job eller….der er mange ting, som kan vække glæde, men desværre trækker den almindelig kedelige trist trivielle hverdag ofte i en helt anden retning. Den gør dig sur og tvær, men det kan du, ifølge womanshelathmag.com, nemt ændre på.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

LÆS OGSÅ: Brokker du dig hele tiden over dit parforhold? Stop eller gå, råder eksperten til

Du kan med få ændringer i din hverdag rykke en del skridt op på tilfredsheds-stigen, hvis du spørg livsstilscoach og forfatter til bogen "Expectation Hangover", Christine Hassler, som her kommer med 5 udvalgte råd:

Kram det frem

Kram er undervurderet, forklarer Christine Hassler:

-Fysisk nærvær gør dig øjeblikkelig mere tryg.

Hun anbefaler, at du krammer mindst en gang om dagen. Hvis du er single, så kram dine venner. Er du i parforhold, så start dagen med at kramme din mand. Det sætter en god standard for dagen og letter sindet.

Giv dig selv en kompliment

-Du er helt sikker alt for hård ved dig selv, det er de fleste af os. Men behandler du dig selv, som du ville behandle en ven, vil det gøre dig meget mere glad, siger Christine Hassler.

Så hvad med at rose dig selv for faktisk at møde til tiden på jobbet? Eller for at springe kagen over i går? Ser dit hår ikke også utrolig godt ud i dag?

Få en "dig-sang"

Hver uge skal du vælge en sang, som har et tema eller standpunkt, der gør dig glad. Det kan være at den indeholder sætninger som: "Jeg er så glad i dag fordi" "solen skinner og livet er skønt" eller noget andet, som smittet positivt af på dig.

-Hører du den samme sang igen og igen, vil det hjælpe dig med at føle dig forbundet til dens tema, siger Christine Hassler, og så er du mere tilbøjelig til at tage dens budskab til dig.

LÆS OGSÅ: Du kan jo passende høre "dig-sangen", imens du laver denne øvelse

På tur med pigerne

Indrømmet, dette råd kan være svær at få presset ind mellem skift af lortebleer, job, aftensmad og indkøb. Men Christine Hessler forslår, at du tager ud og hygger med veninderne en gang i ugen. Bare det at have en god stund med andre, vil gøre dig glad og det samme vil forventningens glæde.
Så hvorfor ikke gribe kalenderen og start med at planlægge?

LÆS OGSÅ: Inviterer du veninderne hjem inden byturen, så servere denne nemme punch fra udeoghjemme.dk til dem

Tjek din bankkonto

Det er utrolig nemt at stresse over pengesager, og vi gør det vel alle sammen. Men en god tilgang til det problem er, ifølge Christine Hasler, at tjekke dine konti hver dag. Så har du følelsen af at have gjort noget i forhold til din økonomiske situation, og du har overblik over den. Det vil efterlade dig måske ikke rigere, men så mere i kontrol og dermed gladere.

Sponsoreret indhold