Sund

Sådan holder du dit nytårsforsæt om vægttab

5. januar 2018 af redaktionen, foto Panthermedia
Et nyt år er for mange ensbetydende med nytårsforsæt. Det er tid til at udrydde dårlige vaner og starte på en frisk. Ved hjælp af komplimenter fra venner og kollegaer er det nemmere at holde de gode intentioner om tabe sig i 2018.
Komplimenter kan hjælpe med at holde dit nytårsforsæt om at tabe sig

Kalenderen viser 2018. Det betyder et nyt år og en ny start. Mange har sat sig et mål om at tabe sig eller komme i bedre form, men til tider kan det være svært at holde sit vægttab, når hverdagen banker på døren. At overholde ens nytårsforsæt kan virke som en umulig opgave, men sådan behøver det ikke at være. Med hjælp fra venner og familie, er det nemmere at smide de uønskede kilo. Det fortæller psykolog Becky Spelman til mediet Daily Mail.

Et af de gode råd som dine venner kan støtte op om er, at give komplimenter - og gerne nogle uventede. At modtage komplimenter er den bedste måde til et efterleve sit nytårsforsæt om at tabe sig. Hvis man får at vide, at man ser godt ud, øges motivationen for at smide de uønskede kilo. Der er dog endnu større succesrate for at tabe sig, hvis man spontant får at vide, at man ser super godt ud i dag, da det er noget, som man ikke hører hver dag, påstår Becky Spelman.

- Forskning viser, at positiv feedback er langt mere effektiv end at udpege dårlige resultater, fortæller hun.

Læs også: Find energien til at holde dit nytårsforsæt

Komplimenter er vigtige for dit nytårsforsæt

Becky Spelman understreger også, at venners kommentarer er langt mere effektive end eksperters gode råd, da de i højere grad henvender sig til vores følelser. En undersøgelse af 2.000 briter afslørede, at tonen i et kompliment og antallet af rosende tillægsord også har afgørende betydning, når man skal opmuntre andre. Derfor er der ingen grund til at holde på komplimenterne, hvis man vil undgå den dårlige samvittighed om at bryde sit nytårsforsæt.

Dermed er der god grund til at ruske op i vennernes rosende ord, hvis man skal fastholde motivationen om at tabe sig i 2018.

Læs også: 5 tips til at holde nytårsforsættet

Sponsoreret indhold