Sådan laver du den sunde madpakke

Hvad end du er 7 eller 70, så er frokosten en vigtig del af din hverdag. Mange har mulighed for at spise sundt i en kantine på arbejdet, men har du ikke den mulighed, må du ty til en sund madpakke.??
LÆS OGSÅ: Vil du prøve en effektiv slankekur? Her er en guide til 9 af tidens mest populære slankekure
Populære artikler fra Slankeklubben



Se dem her >>
Brød er godt
Brød er grundlæggende i en sund madpakke, understreger diætist Anna Munkesø. I alle gode madpakker skal der være noget groft brød, helst rugbrød, som indeholder masser af fibre og er en god basis for en sund madpakke. Husk at skære brødet i tykke skiver eller som sandwich.?
Hold øje med fedtet
I en god sund madpakke skal der også være noget kød- eller fiskepålæg samt grønsager og frugt. Når du vælger dit pålæg, skal du holde øje med fedtindholdet.
LÆS OGSÅ: Kom i gang med cirkeltræning
Gem resterne?
Pålæg i en sund madpakke kan også være en rest fra aftensmåltidet dagen i forvejen, ligesom en rest pasta kan blive til en lækker pastasalat. Når du laver aftensmad, kan du planlægge, at der bliver en rest til madpakken, for eksempel et stykke pizza, en frikadelle eller et kyllingelår.?
Forslag til gnavegrønt?
• Agurk skåret i skiver eller stænger?
• Bladselleri?
• Blomkål brækket i buketter?
• Gulerødder - hele eller i stænger?
• Majs - majskolber eller en lille dåse?
• Kinaradise skåret i skiver?
• Radiser?
• Minimajs?
• Peberfrugter skåret i mindre stykker?
• Cherrytomater?
• Sukkerærter?
• Ærter i bælg eller lige optøet?
• ½ avocado dryppet med citron
LÆS OGSÅ: Lær dit barn at dyrke motion
En god sund madpakke skal indeholde:?
• Groft brød?
• Kød- eller fiskepålæg?
• Frugt og grønt??
Derudover kan du tilføje:?
• Yoghurt?
• Ost?
• Rester fra dagen før?
• Pynt madderne med grønt?
• Små sedler med personlige beskeder??
Tips til pålæg:?
• Vælg magert kødpålæg med max 10 g fedt pr 100 g., fx hamburgerryg, skinke, kalkunbryst, eller salt kød. Der findes også pølse og leverpostej med under 10 g fedt pr 100 g. Tjek næringsdeklarationen på pakken.?
• Du behøver ikke helt at undvære federe pålægstyper. Du kan bruge dem fx en gang om ugen eller i mindre mængder og i på tykkere brødskiver eller klapsammen-mad.?
• Spis forskellige typer af ost. Vælg ost med max 17 g fedt pr. 100 g (typisk mærket 30+), fx skæreost, rygeost og hytteost.
Vil du have hjælp til dit vægttab, så meld dig ind i Ude og Hjemme Slankeklubben.

Sunde kager du gerne må spise
Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.