Sund

Sådan sparer du på grill-kalorierne

3. juni 2013 af Stefanie Hoffensets Hansen, SlankeDoktor.dk Foto: All Over
Lune sommeraftener byder på grill og hygge - og nogle gange ekstra kalorier. Men hvis du tænker grønt og skifter alkohol ud med andre sommerdrikke, kan du holde den slanke linje.

Det er selvfølgelig helt i orden, at man giver sig selv lov til skeje ud en gang imellem, men taget i betragtning af at vi får en lang sommer med masser af grill-aftener, er det måske en god idé at ligge lidt taktik allerede nu.

Her får du 4 tips til at spare på grill-kalorierne:

1. Hold styr på din snacking
Kendetegnet ved enhver succesfuld grillaften er, at man sidder lang tid og hygger sig rundt om grillen. Dette kan dog være en ulempe, da man på trods af mæthed bliver ved med at "snacke" ekstra kalorier i sig - dels fordi der tit er et stort udvalg af mad, hvor man gerne vil smage det hele, og dels fordi at maden står lang tid på bordet og derfor hele tiden er inde for rækkevidde.

- Her er det vigtigt, at du gør op med dig selv, inden du sætter dig til bords, hvilken type kød du vil vælge at spise og herefter nøjes med det. Sørg samtidig for at det du snacker, er det grønne og sunde tilbehør og ikke et ekstra stykke kød eller et lyst stykke flute med smør, fortæller diætist Lisa Bolting.

Lisa Bolting er chefdiætist i Ude og Hjemme Slankeklubben, hvor du finder flere gode tips og masser af lækre opskrifter. Læs mere om Slankeklubben her >>

2. Undgå den obligatoriske "afslutnings-pølse"
Det er gammel skik, at vi slutter grill-måltidet af med en ekstra pølse - hvad enten vi er sultne eller ej. Men pølsen kan være et kalorierigt bekendtskab, da den indeholder meget af det usunde mættede fedt.

- Mærk efter om du virkelig har behov for at klemme lidt ekstra ned, inden du sætter tænderne i grillpølsen. Alternativt vil det være en god ide at købe de pølser, som indeholder mindre fedt eller skifte dem ud med kyllinge- eller kalkunpølser, siger diætist Lisa Bolting.

Læs også lægens 12 gode råd til at grille på den sunde måde >>


3. Skift alkoholen ud med andre lækre sommerdrikke

Sol, grill og hyggeligt samvær går ofte hånd i hånd med drikkevarer, der indeholder alkohol. Næst efter fedt indeholder alkohol flest kalorier og kan derfor være en trussel mod den slanke linje.

- Hvis du griller på en hverdag så prøv at hold dig til kolde drikkevarer, som ikke indeholder alkohol. Hvad med en sommerdrik med vandmelon eller jordbærvand i stedet? Alternativt vil du også kunne spare kalorier fra hvidvinen ved at blande den op med lidt danskvand og tilføje lidt friske skiver lime, anbefaler Lisa Bolting.


4. Spis desserter med færre kalorier

Det er oplagt at slutte af med en lækker dessert som prikken over i'et. Men i stedet for den klassiske sommeris eller andre kalorieholdige desserter, så gør brug af grillen og giv nogle søde modne bananer en tur over de varme kul.

Vend dem nogle gange og vent til at skrællen bliver helt sort. Flæk dem på langs og top med lidt contreau og brun farin.

Du kan også prøve en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold