Sund

Sådan undgår du for lavt blodsukker

5. juli 2013 af Line Kalum Jarlkov, SlankeDoktor.dk / Foto: All Over Press
Hvis du begynder dagen med et solidt måltid - for eksempel i form af havregrød og en tyk skive rugbrød med mager ost - undgår du at blive sulten igen alt for hurtigt.
Hold vægten med stabilt blodsukker
Hold vægten med stabilt blodsukker

Du har lige spist morgenmad, og så er du sulten igen! Dit valg af morgenmad er utrolig vigtig, fordi den afgør, hvordan du reagerer og har det resten af dagen.

- Hvis du allerede en halv time efter, at du har spist din morgenmad, føler sult, så kan det være to ting: Enten har du spist en morgenmad, der er for lidt mæthed i. Det kan for eksempel være, at du har spist for fiberfattigt, eller at proteinindholdet var for lavt. Eller også er det en vane, du skal have brudt. Hvis du er vant til at få noget at spise hurtigt igen, vil din hjerne og mave skrige efter mere mad. Her kan det være en stor hjælp, at prøve at sige til dig selv, at du får din morgenmad, og så får du igen et mellemmåltid midt på formiddagen, fortæller diætist Lisa Bolting.

Spis fibre og proteiner

Ude og Hjemme Slankeklubben hjælper dig til et fornuftigt vægttab!

Det får du i Slankeklubben:Diætist Lisa Bolting

• Din egen diætist.
• En personlig kostplan.
• Kalorieberegner.
• Slankefællesskab.
• Slankeopskrifter.
• Mad- og motionsdagbog.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores slankeklub!

TILMELD DIG HER >>

Er du mæt på en sund måde fra dagens start, vil du lettere kunne sige fra over for usunde og fedende fristelser på din vej. Et stabilt blodsukker og en god fornemmelse i maven er helt grundlæggende. Derfor skal din morgenmad - som resten af dagens måltider - bestå af en sammensætning af fibre og protein.

SE OGSÅ: 12 slanke-tips til snacks og søde sager

- En god start på dagen kan for eksempel være en portion havregryn og et glas mager mælk eller havregrød kogt på mælk, en tyk skive rugbrød med mager ost eller æg, en portion mager surmælksprodukt med et pænt lag fiberdrys eller en hjemmebagt grovbolle med magert pålæg og mager ost. Variér gerne dit valg af morgenmad, så du ikke kører sur i havregrøden, for så kommer du nemmere til at synde i dagens løb, siger diætisten.

Hvorfor er en sund morgenmad så vigtig?

Når du står op om morgenen, vil dit blodsukker være lavt, fordi det er længe siden, du har spist.

- Din krop vil have brugt af sine reserver af sunde proteiner og fedtstoffer for at reparere sig selv, imens du sov. Så kroppen er bogstaveligt talt sulten på mere end én måde efter sunde fødevarer, så du kan få energi til en god dag, og den kan få de nødvendige byggeklodser til at holde dig glad og sund, fortæller Lisa Bolting.

LÆS OGSÅ: 5 tips til en sund morgenmad

Så spis et ordentligt morgenmåltid, og sørg for gode, faste mellemmåltider i løbet af dagen.

Slank med kager?

Skal du passe lidt på vægten, så undgå at det bliver for surt. Prøv en af de 10 opskrifter på lækre og sunde kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Sponsoreret indhold