Sund

Slank med Gustav Salinas - sådan opnår du vægttab

20. september 2017 af Marianne Knudsen, Foto: Morten Mejnecke
Han er kendt fra tv, hvor han har medvirket i programmer som ”For lækker til love” og ”Gustav og Linse på udebane". Men for fire år siden uddannede han sig til kostvejleder, personlig træner og coach og har siden haft succes med at hjælpe sine klienter til vægttab.
Gustav Salinas og hans opskrift på vægttab

Gustavs opskrift på vægttab

Skal du på slankekur, skal du ofte holde dig fra flere forskellige madvarer – alt fra Nutella til ris og pasta. Men når din mave skriger af sult, får du virkelig lyst til at spise alle de forbudte ting.

Samtidig gør sulten dig kulret, så du træffer de forkerte valg og ender med at spise de forbudte ting, som kuren ellers forbyder.

Lyder det bekendt? Fortvivl dog ikke. Forbuddene gør det hele meget sværere, end det behøver at være, mener Gustav Salinas.

Læs også om Majas flotte vægttab, da hun var på efterskole

Og han ved, hvad han taler om. For i de sidste tre år har han haft stor succes med at få kvinder (og mænd) til at smide de overflødige kilo, som de fleste i årevis har kæmpet med og forsøgt at få bugt med. Og hos Gustav er det lykkedes.

– Jeg bryder mig ikke selv om at leve mit liv efter forbud, men jeg er klar over, at nogle ting er smartere at spise end andre. Det forsøger jeg at lære mine klienter. Hvis de spiser noget usundt, skal der sættes kalorier ind på bankbogen. Altså skal de for eksempel en ekstra tur i træningscenteret, siger han.

For Gustav er opskriften på et vægttab nemlig at holde øje med det antal kalorier, du dagligt spiser. Spiser du det antal kalorier, du forbrænder, er din vægt stabil.

Spiser du flere kalorier, end du forbrænder, tager du på. Og spiser du færre, taber du dig. Et simpelt regnestykke, som kræver benhårdt arbejde for at nå frem til det rigtige resultat.

– Et vægttab er svært, og derfor er det også vigtigt, at vejen til færre kilo bliver så nem som mulig og ikke en kamp, hvor du hele tiden stresser over, at du glemte at købe den helt særlige ingrediens til den kur, du er gået i gang med. Hos mig må du spise det, du har lyst til inden for det aftalte antal kalorier. Og vælger du at spise slik og chokolade for alle dine daglige kalorier, vil du hurtigt opdage, at du kommer til at gå sulten i seng, konstaterer Gustav, der ikke er bleg for at indrømme, at hvis han selv åbner en slikpose, spiser han, indtil den er tom.

– Jeg kan simpelthen ikke lade være. Så derfor køber jeg det ikke.

Gustav Salinas har ikke selv erfaring med at være overvægtig, men mere med at være ”en lille splejs”, som han siger. De fleste kender ham fra tv-programmer som
”For lækker til love”, ”Dagens mand” og ”Gustav og Linse på udebane”, hvor han ofte var leveringsdygtig i nedladende og grove kommentarer om andre mennesker.

Men det var en rolle, som han påtog sig, fordi han vidste, at han så vil få flere tv-jobs. Men i dag er det ærlig talt noget, han skammer sig over.

Er du i tvivl om, hvilken kur, der passer til dig?

Få et overblik over de mest populære og effektive kure på Letliv.dk

Grove kommentarer

– Jeg kom heldigvis til et sted i mit liv, hvor jeg ikke længere havde brug for at være i centrum. Tro det eller ej – men man kan faktisk godt blive træt af at tale om sig selv hele tiden, smiler han og fortæller om dengang, han så ned på tykke mennesker og mente, at de var både dovne og svage.

– Folk dømmer hurtigt en overvægtig og kan finde på at sige de grimmeste ting. Det kunne jeg selv finde på. I dag er jeg blevet klogere og ved, at der ofte er en helt anden historie bag folks overvægt. Det kan være ulykkelig kærlighed, mobning, stress, sorg eller noget helt andet. Jeg har hørt om mange forskellige årsager, og jeg føler mig altid privilegeret, når et fremmede menneske åbner op over for mig og fortæller om sit liv. Jeg får lyst til at hjælpe og gøre alt for, at min klient skal lykkedes med sit vægttab.

Hans egen forvandling fra ”lille splejs” til ”87 kilo veltrænet mand” begyndte efter et overfald en lørdag aften i 2013 i indre København.

Gustav var i byen med et par venner og på vej ind i en taxa, da en ung mand smadrede en flaske i hovedet på ham. Gustav røg på skadestuen, og gerningsmanden meldte senere sig selv og fik 60 dages fængsel, hvoraf de 30 dage var betinget.

Efter overfaldet besluttede Gustav sig for, at han ville lære at forsvare sig selv og ikke længere være en svag splejs, som andre kunne tæske løs på. Han meldte sig ind i et træningscenter, og siden overfaldet for fire år siden, har han taget 35 kilo muskler på.

– Jeg har altid interesseret mig for kost og motion, og under min egen opbygning fik jeg lyst til at uddanne mig til kostvejleder og personlig træner. Selvfølgelig har mange fordomme om mig – og nogle er sikkert berettigede – men det får mig ikke til at give op. Jeg har altid været et menneske, der har kunnet lide at udvikle mig og se noget blomstre. Derfor arbejdede jeg også gratis det første halve år for at få det her til at lykkes. Og i dag har jeg masser af klienter, som ønsker min hjælp. Og jeg elsker det. Tænk, at jeg kan leve af min store passion.

Hos Gustav får klienterne individuelle kost- og træningsprogrammer, og han støtter, guider og motiverer under hele vægttabsforløbet, der foregår online.

Samtidig sørger han for, at han ikke har for mange klienter ad gangen, fordi det er vigtigt, at han har tid til dem. Det nytter jo ikke noget, at en klient har brug for hjælp, og han så først svarer hende tre dage senere, påpeger han.

– Som regel er folk rigtig motiverede i begyndelsen og bruger lang tid i køkkenet på at snitte og hakke grøntsager. Men så går der hverdag i den, og de får travlt på arbejdet og med børnene – og så ”falder” de i.

Besøg Ude og Hjemmes slankefællesskab og find kuren, der passer til dig

– Derfor skal det være både simpelt og realistisk at være på kur. Jeg har intet imod nemme udveje som frosne grøntsager og gode færdigretter med lavt kalorieindhold. Mange vil sikkert rynke på næsen, men hey, kom lige ned fra piedestalen. Der er mange gode færdiglavede alternativer til hjemmelavet mad, så køb dem og brug dem, når du ikke har overskud til andet, lyder rådet fra Gustav, der skræddersyer kostplanerne til den enkelte klient. For det er ifølge ham vigtigt, at det er mad, som hele familien kan spise.

– Det nytter ikke, at jeg laver kostplaner, som resten af familien ikke kan spise. Alle skal kunne spise det, så der ikke skal laves forskellige retter. Det kører man bare surt i. Når et barn f.eks. kommer på et julemærkehjem, taber de sig, men ofte ryger kiloene på igen, når de kommer hjem. For det er kun barnet, der har ændret livsstil. Ikke familien. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg foreslår mad, som hele familien kan spise sammen. For det her er altså for evigt, siger Gustav, der kan have lidt svært ved at give slip på klienterne, når de er nået i mål.

– Jeg følger med i deres liv via de sociale medier, det kan jeg slet ikke lade være med. For jeg er virkelig taknemmelig over, at jeg har fået lov til at hjælpe dem med at ændre deres liv. Det er jeg faktisk ret stolt af, siger Gustav.

Vil du vide mere om Gustavs vægttab? Du kan købe Gustav Salinas bøger her

I Ude og Hjemme uge 38 kan du:

  • Finde Gustavs principper for vægttab
  • Læse om en af hans klienter, Anna, der har opnået et flot vægttab
  • Få Gustavs opskrifter på lækre og fedtfattige retter

Ude og Hjemmes slankeguides

På What2read.dk finder du alle vores bedste slankeguides til salg fra 19 kr. Besøg siden her

Sponsoreret indhold